Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

VIDEO: Mladík přetunil svůj vůz. Policisté mu na jeho chloubě napočítali přes třicet závad

Čtyřiadvacetiletý mladík za volantem tuningem značně upraveného vozidla, se dostal do sítě hlídky brněnských dopravních policistů. Když mladého šoféra zastavili, objevili při prohlídce technického stavu auta hned třiadvacet závad vážných a dalších sedm vyloženě nebezpečných. Mladík tak dostal nejvyšší možnou pokutu a vůz přišel o technickou.

Tři desítky nepovolených úprav na autě našli dopravní policisté při prohlídce vozu zastaveného na konci července.

„Uvnitř vozu například byly nechráněné pohyblivé části vozidla. Dodatečně bylo také upravené brzdové ústrojí, převodovka a řízení. Odstraněné byly boční blinkry a ostatní nebyly funkční. Palivová nádrž byla umístěna v zavazadlovém prostoru a pneumatiky byly opotřebené pod stanovenou mez, kdy se z nich dokonce odtrhávaly kusy pryže,“ popsal závady mluvčí policie Petr Vala.

Mladý šofér dostal na místě nejvyšší možnou pokutu a policisté autu na místě okamžitě odebrali technickou způsobilost.

„S případnou sankcí ale musí ještě počítat i provozovatel. Tomu ve správním řízení hrozí za provozování technicky nezpůsobilého vozidla v silničním provozu až padesátitisícová pokuta,“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením PČR

Štítky tuning, závady, mladík, pokuta, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daniel Hrubý

Jako nechápu, proč cajtům vadí nefunkční blinkry? Jenom dnes mě předjely tři auta a ani jedno nebliklo. Jako jo. Mladej si z toho udělal auto jako na rallye nebo to tak už koupil. I ta nádrž tomu odpovídá a ta je tak vždycky. V rámu. Tedy v nejbezpečnějším místě a musí jí fungovat ventily. Brzdy byly určitě předimenzovaný a vůbec. Kdo ví, jak to bylo? Jestli se ovšem policie chlubí tímhle, tak mi to přijde stejný počin, jako chlubit se, že jsem vymyslel neoddělávací víčka na PETkách. Ať si stoupnou kamkoli na kruháč a kontrolují, jestli dali řidiči znamení. Bylo by to mnohem užitečnější. Dělají kulový a když jim náhoda přihraje takovou příležitost, náležitě se alibisté zviditelní. Kluk je sice trouba, ale policajti mu v tom zdatrně konkurují.

Pátek, 9. srpna 2024, 19:27Odpovědět

Václav Vajsochr

Já vůbec nechápu proč máte v brně auta, když tam pořád stojíte od noci do noci na parkovišti. A pět cigošů se vám tam už asi 4 roky směje ve zůžení.

Čtvrtek, 8. srpna 2024, 20:29Odpovědět

VIDEO: Mladík přetunil svůj vůz. Policisté mu na jeho chloubě napočítali přes třicet závad  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.