Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

V červenci zemřelo na silnicích jižní Moravy šest lidí

V červenci zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihomoravském kraji šest lidí, což je o dva více než ve stejném období loni. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly 29 životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

Na jižní Moravě se stalo v červenci 558 nehod, což je o 45 více než ve stejném období loni. Při kolizích se devět lidí těžce zranilo, 313 lehce. Celková škoda dosáhla 46,71 milionu korun. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, následovalo nedání přednosti. Nejvíce havárií, 29, evidují policisté v úterý 16. července.

Dvě tragické nehody se staly 4. července. U Vémyslic na Znojemsku tehdy přejel řidič nákladního auta do protisměru a střetl se s osobním autem, jehož 69letý řidič zraněním i přes resuscitaci podlehl. V Kalech na Brněnsku se zabil nárazem do zděné zastávky motorkář. Jeden člověk zemřel a čtyři lidé se zranili 16. července při nehodě u Suchohrdel u Miroslavi na Znojemsku, při níž se srazilo nákladní auto s dodávkou.

U Čejkovic na Hodonínsku tento týden ve středu před 18:00 havaroval motorkář. „Při průjezdu zatáčkou vjel do protisměru, kde se střetl s autem a skončil v příkopě. Záchranáři jej převezli do nemocnice, kde ale následně zraněním podlehl," řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Statistiky nehod policie zpětně upravuje. Prověřování může například ukázat, že skutečnou příčinou úmrtí nebyla dopravní nehoda, ale zdravotní potíže řidiče. Dodatečně se naopak do počtu obětí připočítávají lidé, kteří zemřeli do 24 hodin po nehodě.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nehoda, statistika, červenec, 2024, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V červenci zemřelo na silnicích jižní Moravy šest lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.