Počasí dnes24 °C, zítra21 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

VIDEO: Agresor vybrzdil auto na dálnici a řidiči hrozil napadením. Nedělal problémy poprvé, tvrdí šofér

Na redakci Brněnské Drbny se obrátil řidič osobního auta, kterého na dálnici vybrzdil jiný řidič. Agresor na dálnici zastavil, vystoupil z auta a hrozil vybržděnému řidiči pěstí a napadením. Po krátkém incidentu se agresivní řidič odebral zpátky do svého volkswagenu a z místa ujel. Podle dotčeného řidiče nedělal tento agresor na silnicích problémy poprvé.

Řidič nedodržel pravidlo zipu, pak se divil, proč se na něj troubí

K incidentu, který se podařilo dotčenému řidiči zachytit na palubní kameru, došlo v pátek 26. července po sedmé hodině večerní na dálnici D1. Řidič volkswagenu před zúžením na 196. kilometru odmítl pustit před svoje vozidlo řidiče auta, ze kterého pochází záznam.

Nedodržel tak pravidlo zipu, které říká, že řidiči by měli do místa, kde se dva pruhy sbíhají v jeden, přijíždět v obou pruzích a až před místem zúžení by se měli zařadit do průběžného jízdního pruhu střídavým způsobem.

„Tento agresivní řidič nedělal problémy poprvé,“ tvrdí šofér

Když řidič nevpuštěný do jízdního pruhu zatroubil, aby viníka situace upozornil na svoji přítomnost, dočkal se ze strany druhého řidiče nepřiměřené reakce. Ten zastavil, vystoupil z auta a s rukou sevřenou v pěst šel k okýnku auta za sebou, kde začal řidiči vyhrožovat.

Proč tam najiždiš? ptá se v záznamu agresor vybdržděného řidiče. Po vysvětlení, že se v místě dodržuje pravidlo zipu, začne muž v modrém triku vyhrožovat. Chceš do rypáku? Mám ti ju m*dnót? vyzývá agresor muže sedícího v osobním autě. Ten stále dokola opakuje, že v místě platí pravidlo zipu. Po několika vteřinách muž nasedl zpět do svého auta a z místa odjel.

Vybrzdil mě, tím zablokoval jediný volný pruh na D1, paní za mnou to skoro nedobrzdila, popsal redakci Brněnské Drbny řidič Šimon Matoušek. „Máme skupinu na sociální síti, kde si posíláme situace ze silnic a tento agresivní řidič nedělal problémy poprvé,“ uvedl.

Případem se zabývá policie

„Přijali jsme oznámení o konfliktu, ke kterému došlo mezi řidiči na 196. kilometru dálnice D1,“ potvrdil pro redakci Brněnské Drbny stroze policejní mluvčí David Chaloupka. Policie k případu nemůže sdělit bližší informace, protože přestupkové řízení je až do projednání neveřejné.

Řidiči, kteří se dopustí podobného jednání, vyváznou většinou s pokutou.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Šimon Matoušek

Štítky doprava, vybrždění, agresor, dálnice, D1, řidič, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdenda Svoboda

NEJHORŠÍ zkušenosti mám s jinou věcí. A tou je vzdálenost mezi auty při normální jizdě. 95% řidičů nedodržuje předepsanou vzdálenost mezi auty !!!! Nalepí se na vás tak cca 4 m a je mu naprosto jedno co se může stát. Nějaká srnka vyběhne vy zabrzdíte a BUM MÁTE HO NARVANÝHO V AUTĚ. Díval jsem se i do předpisů a je to povinnost !! Když vše dobře dopadne, tak při předjíždění na vás řve a plácá rukou na čelo i horší věci apod.
jinak... ZIP, je naprosto skvělá věc, která funguje tak jak má !! Bohužel je tu "X" blbů kteří stále tuto značku neznají. U nás v městě se značka zipu objevila a bohužel se najdou i tací, kteří vás nepustí, protože si značky nevšimli, nebo jí neznají !!

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 11:02Odpovědět

Marcela Pešková

A k tomu rozestupu, o kterém píšeš...
Asi neřídíš moc dlouho nebo řídíš jen svátečně a máš moc velké ideály a teorie viď?

Teorie: Všichni mějme rozestupy (za ideálních podmínek 2 sekundy, za shoršené viditelnosti nebo
za mokra klidně i 3-4 sekundy).

Krásná to věc tahle teorie.

Praxe?
Po cca osmém imbecilovi, který tě předjede a do té bezpečné vzdálenosti ti to tam nacpe a ty
začneš tvořit novou bezpečnou vzdálenost, do které ti to tam pošle další maník, tak tě tyhle
teorie velmi rychle přejdou :)

Když to jde, tak to dodržuji a určitě spousta lidí to tak má. Jenže když jsi v provozu, tak
ti to tam bude posílat každý druhý.
Ale neboj. Ze začátku (prvních 100 tisíc kilometrů) je takto naivní každý.

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 11:58Odpovědět

Marcela Pešková

Až na to, že "značka pro zip" není žádný příkaz, ale pouze informativní značení.
Nijak neupravuje přednost. A i ten zip má své podmínky:
1) aby vůbec někdo mohl mluvit o zipování, tak musí být splněna podmínka SOUVISLÉ JÍZDY
2) ten v ukončovacím pruhu MUSÍ dát přednost tomu, do jehož pruhu se chce dostat
3) ten kdo jede v průběžném pruhu BY MĚL dát přednost tomu, kdo jede v ukončovacím pruhu.
Ten v ukončovacím pruhu žádnou přednost ale nemá!
4) Už i proto si NIKDO NESMÍ žádnou přednost vynucovat

I ten řidič na videu udělal blbost. Prostě vidí imbecila, který ho očividně nechce pustit.
Může si leda tak o něm cokoliv myslet, ale nemá důvod na něj troubit a nemůže si nějakou přednost vynucovat.

Mít přednost a dostat přednost jsou brutálně odlišné věci.

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 11:54Odpovědět

Blažej Šutovský

Dobry den, bohuzel mate ve svem komentari nepresnosti. Znacka "zipovani" je skutecne informativni. Kazdopadne pro zipovani je dobre si zapamatovat: pokud jedou auta vedle sebe protoze je plno a v jednom pruhu cesta konci (prekazka, konec pruhu), tak je POVINNOST je pustit do prubezneho pruhu (ve smyslu zipovat). Nemusite poustet v pripade, ze je bezny provoz, takze neni souvisla kolona - ale to by mel byt schopen se ridic z daneho prihu zaradit prubezne.

Pátek, 2. srpna 2024, 17:20Odpovědět

?


- po přečtení Vašich info. a výrazů jsem nabyl dojmu o místě kde se asi často pohybujete. Tak za prvé: tady nejste v USA a netykejte !!!!!!!!!! To si nechte do vaší čtvrté cenové. Dále, mám kamaráda který je u policie a popsal mi jasně a logicky jak mají fungovat pruhy. V druhém bodě vyjádření máte ABSOLUTNÍ nesmysl !!!!!!! To by pak onen zip postrádal logiku kdyby se musela dodržovat přednost !!!!! Tam je jasná povinnost střídání aut !!! Dojděte si na policii a informujte se !!! www.autorevue.cz/pravidlo-zipu-zakon-co-je-pravidlo-zipu. Zde máte internetový odkaz s popisem kdy a za jakých podmínek platí zip!! Doporučuji Vám ho přečíst !!

Pátek, 2. srpna 2024, 09:29Odpovědět

Miloš Sklenář

Tady jsi v internetové diskusi. Na těch je již od jejich vzniku tykání společenský tolerovatelné.

Neděle, 4. srpna 2024, 19:24Odpovědět

?

A takovou pitominu jste slyšel kde?! Asi taky ve čtvrtý hospodský že jo?

Čtvrtek, 8. srpna 2024, 15:37Odpovědět

Libor Kratochvil

Zip funguje naprosto skvěle, pokud se tam necpe ignorant který netuší vůbec nic a ke spokojenému žití mu stačí jen to, že on jede a ostatní se přizpůsobte. Pro mnohé smrtelníky je problém i matematika základního stupně, co teprve pochopit pravidlo zipu a jeho fungování.

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 05:50Odpovědět

Marcela Pešková

Ale v čem je vlastně problém? Když takto jede jeden, dva, tak je prostě pustím, ukážu jim třeba fakova, ale jedu si svoje. Toto je ten lepší případ - to jsou jelita, která se tam nacpou, kašlou na druhý proud, ale také velmi rychle vypadnou. O dost horší jsou ti, kteří PLYNULE nezipují a kteří než se rozjedou, tak díky nim se zastaví všechno.

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 11:59Odpovědět

Jiří Beránek

Přijde den kdy si vybere špatnýho borca a ten mu rozšlápne tu jeho nevymáchanou držku.

Středa, 31. července 2024, 17:41Odpovědět

Ladislav Hadrovský

zip je píčovina, která nikdy nikde nefungovala, zmrdi se nacpou až k omezení a pak se snaží dostat do průběžného pruhu, který díky nim stojí, kolikrát z ucpaného průběžného pruhu šmejdi vyjedou a na konci se cpou zpět, kdysi platilo, že se řidiči do průběžného pruhu museli řadit včas a nesměli ohrozit ani omezit vozidla v něm jedoucí, to fungovalo, pak nějaké studované hovado přišlo se zipem a tvoří se zácpy, měl dát troubícímu debilovi po tlamě.

Středa, 31. července 2024, 20:05Odpovědět

Max Kopyto

Laďiku, nedelas to dobre s tou teorii. Mrkni do manualu bo si to nech vysvetlit ve skole

Sobota, 3. srpna 2024, 14:23Odpovědět

Marcela Pešková

Spíš je píčovina, když nějaký hadrovský a jemu podobní vytváří nehoráznou kolonu v jednom pruhu, místo toho, aby vytvořili dvě menší kolony a vyplnili tak celý prostor. Díky takovým jako ty jsou zasekané další křižovatky, protože přece nepojedeme ve dvou pruzích. My ten jeden natáhneme tak, že se 2 kilometry vzdálenou křižovatkou už nebude moct dát projet. No a pak to okoření stejné vemeno, jako ty, které potom do té křižovatky vjede, zastaví v ní (protože až uprostřed křižovatky zjistí, že jí neprojede) a tím zablokuje další pruh. Prosím, jdi na úřad, vrať tam kartičku a omluv se jim, že jsi ji dostal omylem.

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 12:03Odpovědět

Kořeň z Brna

Jeeee pan z videa se ozval????????

Čtvrtek, 1. srpna 2024, 09:34Odpovědět

John Bird

Bohužel "zařadit se včas" si každý může vykládat po svém. Zařadit se až v místě spojení dvou pruhů je pochopitelné a srozumitelné pro každého a naprosto jednoduše použitelné :) Chce to čas a jednoho dne se to všichni konečně naučíme...

Středa, 31. července 2024, 20:48Odpovědět

VIDEO: Agresor vybrzdil auto na dálnici a řidiči hrozil napadením. Nedělal problémy poprvé, tvrdí šofér  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.