Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Brněnský dopravní podnik kupuje deset minibusů za 51 milionů na linky vedoucí úzkými ulicemi

Brněnský dopravní podnik nakoupí deset nových malých autobusů na linky, které jsou méně vytížené či vedou užšímu ulicemi. Jde o model SOR ICN 9,5 od českého výrobce SOR Libchavy. Podnik za ně zaplatí 51 milionů korun a v případě spokojenosti může díky rámcové smlouvě koupit dalších deset. Uvedla to v tiskové zprávě mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. Nová vozidla nahradí již vyřazené minibusy Stratos, první začnou jezdit koncem roku.

Nové autobusy mají 9,5 metru, což je o dva metry více, než měly Stratosy. Díky tomu mají také vyšší kapacitu, která činí 28 míst k sezení a 46 na stání. „Nákup nových minibusů je důležitým krokem ke zlepšení kvality našich služeb. Moderní vozidla nám umožní poskytovat cestujícím efektivní a pohodlnou dopravu. Proti Stratosům jde o uživatelsky výrazně přívětivější vozy, které jsou kapacitnější, klimatizované a také ekologičtější, protože splňují nejpřísnější emisní normu Euro 6," uvedl generální ředitel Miloš Havránek. Jsou také částečně nízkopodlažní a dopravní podnik si v nich bude testovat koženkové sedačky, které v posledních dvou dekádách z MHD prakticky vymizely.

Nová vozidla jsou vhodná i na příměstské linky. Nasazované tak budou zejména na linkách 62, 65, 68, 80, 211 a 302.

Pokud se v provozu osvědčí, koupí firma dalších deset vozů. Nahradily by dosud jezdící minibusy Dekstra. Těch nakoupil před šesti lety dopravní podnik deset, v provozu jich je v současnosti devět.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik města Brna

Štítky MHD, autobusy, minibusy, SOR, Dopravní podnik města Brna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský dopravní podnik kupuje deset minibusů za 51 milionů na linky vedoucí úzkými ulicemi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.