Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na jižní Moravě vykolejil historický vlak. Při nehodě se poškodila trať

Víkendové historické vlaky, které od května do září jezdí mezi Břeclaví a Lednicí, nahradí až do poloviny srpna autobusy. Důvodem je poškození trati, na níž vykolejily dva vagony historického vlaku. V náhradních autobusech nebude možné přepravovat kola, informovaly České dráhy v tiskové zprávě.

„Provoz na trati, která slouží pouze k nostalgickým jízdám a není zde běžný provoz, je přerušený po nehodě historického vlaku. Opravy poškozených kolejí zde budou probíhat do 16. srpna. Historický vlak jezdí mezi Břeclaví a Lednicí o víkendech a svátcích, náhradní autobusy tak budou v provozu následující čtyři víkendy," uvedla mluvčí drah Vanda Rajnochová.

Při nehodě se nikdo z 15 lidí ve vlaku nezranil, vykolejily dva vagony, lokomotiva zůstala na kolejích. Odhadovaná škoda dosáhla milionu korun na vlaku a milionu korun na trati.

Od 17. srpna se na trať vrátí historický motorový vlak Hurvínek z 50. let minulého století. Historické vlaky poté budou v provozu až do konce září o každém víkendu a o svátcích, v sobotu 7. září místo motorového vlaku vyjede vlak parní jako součást akce Lednické parní léto.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČD, Josef Vendolský.

Štítky vlak, poškození, železnice, Břeclavsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Šálovský

Dobré ráno...týden stará událost a Spisar se probral...sem jednoho zamlada znal a to bylo hrozně hloupý vyfetlo...takže to bude beztak ten samej.

Úterý, 23. července 2024, 06:37Odpovědět

Na jižní Moravě vykolejil historický vlak. Při nehodě se poškodila trať  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.