Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Úterý 27. srpna 2024  |  Svátek má Otakar
Bez reklam

Tragická nehoda uzavřela silnici na Znojemsku. Jeden člověk zemřel, čtyři jsou zranění

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly u tragické dopravní nehody Suchohrdel u Miroslavi na Znojemsku. Nehoda si vyžádala život jednoho z účastníků a další čtyři lidé se při ní zranili. Šlo o srážku kamionu a dodávky, která se stala v úterý po poledni.

Necelou půl hodinu po poledni vyjížděli hasiči, policisté i záchranáři ke střetu kamionu a dodávky na silnici poblíž Suchohrdel u Miroslavi. Dodávka tam vyjela ze zatím neznámých příčin do protisměru a čelně se střetla s protijedoucím kamionem. Při nehodě zranilo celkem pět lidí, z nichž jednomu už záchranáři nedokázali pomoci. 

„Řidiče dodávky jsme museli vyprostit. Přes veškerou snahu lidí na místě nehody, hasičů, policistů a záchranářů spolujezdec z dodávky zemřel,“ popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jan Dvořák.

„Jednoho těžce zraněného jsme letecky převezli do Fakultní nemocnice Brno. Dalším pacientem byl muž, který utrpěl středně těžká zranění a převezli jsme jej do brněnské Úrazové nemocnice," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová a doplnila, že další dva lidi s lehkými až středně těžkými zraněními odvezli záchranáři do znojemské nemocnice.

Hasiči vozidla zabezpečili proti požáru. „Uniklé provozní kapaliny jsme zasypali sorbentem a z poškozené nádrže kamionu jsme přečerpali stovky litrů nafty. Zásah jsme ukončili po čtyřech hodinách a po celou dobu našeho zásahu byla silnice neprůjezdná,“ popsal Dvořák.

Podle policistů měl řidič nákladního auta negativní dechovou zkoušku na alkohol.

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky doprava, nehoda, Znojemsko, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda uzavřela silnici na Znojemsku. Jeden člověk zemřel, čtyři jsou zranění  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.