Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Čtvrtek 27. června 2024  |  Svátek má Ladislav
Bez reklam

Příští víkend se do ulic jihomoravské metropole vrátí historická linka H4. Nadšenci si ji užijí až do září

Fanoušci městské hromadné dopravy a starých časů se historickou tramvají budou moci svézt o víkendech a svátcích. Linka H4 letos poprvé vyjede v sobotu 29. června 2024, svůj provoz pak ukončí 29. září.

Na lince H4 se zájemci budou moci svézt téměř výhradně dvounápravovým motorovým vozem číslo 107 z roku 1943. 

„Naše historické vozy patří k těm nejoblíbenějším. Svědčí o tom i obrovský zájem o speciální linky během Dopravní nostalgie, která se v Brně konala o uplynulém víkendu. Zájemce jsme na den otevřených dveří do Slatiny, který navštívilo deset tisíc lidí, sváželi právě těmito vozy. Až na výjimky byly vždy plné. Zájem o historii městské hromadné dopravy nás těší a motivuje k rekonstrukcím dalších vozidel, jimiž budeme sbírku doplňovat. Stejně tak chceme dát veřejnosti možnost se těmito vozy svézt, k tomu slouží například právě linka H4,“ řekl generální ředitel brněnského dopravního podniku Miloš Havránek.

Linka H4 bude tradičně jezdit na následující trase: Komenského náměstí – Česká (na ulici Joštově) – Náměstí Svobody – Zelný trh – Hlavní nádraží (v ústí ulice Masarykovy) – Nové sady (1. a 2. kolej) – Hybešova – Václavská – Mendlovo náměstí (zastávka ve smyčce)

Linka bude v provozu od 29. června do 29. září 2024 vždy v sobotu, neděli a státem uznané svátky. Pro cestující platí běžný tarif IDS JMK, nesmí však přepravovat jízdní kola a nadměrná zavazadla. Jízdní řády budou k dispozici na webu DPMB v týdnu před zahájením provozu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky MHD, doprava, tramvaj, Dopravní podnik města Brna, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příští víkend se do ulic jihomoravské metropole vrátí historická linka H4. Nadšenci si ji užijí až do září  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.