Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

VIDEO: Řidič hrozil druhému pěstí, pak ho začal vybržďovat a nakonec mu rozbil čelní sklo lahví

Incident, který policie zveřejnila na svém webu, se stal během května na Znojemsku. Vše odstartovalo, když řidič nákladního mercedesu zezadu dojel bílou dodávku značky volkswagen a chvíli jel za ní. Muž za volantem bílé dodávky začal řidiči za ním jedoucího auta nejdřív hrozit pěstí, pak začal bezdůvodně brzdit. Vše vyvrcholilo, když mu rozbil okno hozenou lahví.

Záznam z paluby mercedesu ukazuje průběh incidentu mezi dvěma řidiči. Dodávka jedoucí před vozem s umístěnou kamerou, začala na rovném úseku bezdůvodně brzdit. „Po tomto incidentu si proto raději šofér držel od podivné dodávky větší odstup. Ani to mu však od dalších problémů nepomohlo,“ uvedl mluvčí policie David Chaloupka.

Když oba řidiči přijeli do obce, dodávka zastavila u autobusové zastávky a řidič, který z ní vystoupil, při průjezdu hodil proti nákladnímu vozu lahev s vodou. „Náraz byl takové intenzity, že rozbil čelní sklo. Otřesený řidič nákladního vozu zastavil, ale z kabiny nevystoupil. Muž z dodávky mu pak ještě chvíli hrozil, nakonec však nasedl do auta a odjel. Policistům, kteří se případem zabývali, k objasnění výrazně pomohl kompletní záznam z palubní kamery nákladního vozu,“ popsal mluvčí.

Policie řidiče dodávky vypátrala a ten je nyní podezřelý z trestného činu poškození cizí věci. Své chování údajně obhajoval tím, že kamion za ním jel agresivně.

„Uvedený incident zveřejňujeme jako příklad nevyprovokované agrese na našich silnicích. Divoké emoce by však neměly do dění v silničním provozu zasahovat ani v situaci, kdy se za volantem setkáme s řidičem chybujícím. Dopravní psychologové doporučují držet se pravidel defenzivní jízdy a postih či usměrnění řidiče přestupce přenechat raději policistům,“ uzavřel Chaloupka.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky vybržďování, agresivita, lahev, čelní sklo, Znojemsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

ten patří na psychiatrii ne na silnici

Čtvrtek, 27. června 2024, 21:59Odpovědět

VIDEO: Řidič hrozil druhému pěstí, pak ho začal vybržďovat a nakonec mu rozbil čelní sklo lahví  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.