Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Řidiči projedou po opravené části mostu Otakara Ševčíka. Dělníci zrekonstruují druhou polovinu

Po nově opravené polovině mostu Otakara Ševčíka v Brně se řidiči projedou v pátek ráno. Změnu organizace dopravy plánují silničáři v noci z dvacátého na jednadvacátého června. Aktuálně probíhají finální dokončovací práce.

Rekonstrukce přešla do druhé fáze

Řidiči od pátku projedou po opravené části mostu Otakara Ševčíka. Dělníci se přesunou na druhou polovinu mostu, po které vozy projížděly doposud. „Omezení dopravy bude podobné, jako v případě realizace první etapy prací. Provoz na mostu bude opět veden v režimu 1+1, a to jedním jízdním pruhem v každém směru. Opravovaný úsek řidiči objedou po přehledně značených objízdných trasách,“ přiblížil v tiskové zprávě dopravní situaci ředitel Závodu Brno ŘSD David Fiala.

Přechodné dopravní značení bude rozmístěno na příjezdových komunikacích a dálnicích. „Cílem je odklon nejtěžší a tranzitní dopravy na objízdné trasy mimo centrum. Objízdné trasy jsou koordinovány a jsou totožné s probíhající opravou mostu v ulici Ostravská, která 21. června také pokročí do druhé etapy,“ doplnil Fiala.

FOTO: ŘSD

Komplikace se neočekávají

Opravu mostu provázely nečekané komplikace, proto se první etapa o půl roku prodloužila. „Po odkrytí mostního svršku stavby mostu jsme zjistili zhoršený stav konstrukcí oproti předpokladu zadávací dokumentace. V části stavby jsme proto museli vyměnit krajní nosníky nosné konstrukce. To znamenalo změnit projektovou dokumentaci a zajistit výrobu nových předpjatých nosníků a navazujících částí,“ doplnil vedoucí projektu Petr Novotný.

Druhou etapu prací již pracovníci předpokládají bez zdržení. „Opět bude však vše záležet na tom, v jakém stavu se bude nacházet další část konstrukce po odkrytí svrchních vrstev. Zprovoznění celého mostu bez omezení provozu plánujeme v letních měsících příštího roku,“ uvedl Novotný.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, doprava, silničáři, oprava, rekonstrukce, most, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči projedou po opravené části mostu Otakara Ševčíka. Dělníci zrekonstruují druhou polovinu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.