Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

VIDEO: RegioJet odškodní cestující z vlaku, ve kterém po nehodě zemřeli čtyři lidé

Železniční dopravce RegioJet, jehož expres se v noci na dnešek v Pardubicích čelně srazil s nákladním vlakem, je připravený odškodnit cestující a další lidi, kterých se nehoda dotkla. Pro dotazy zřídil krizovou telefonní linku 539 000 955. Oznámila to firma. Příčiny srážky zatím nejsou známé. V rychlíku podle posledních informací cestovalo kolem 380 lidí, 27 jich záchranáři převezli do nemocnic, čtyři lidé zemřeli.

Vlak RegioJetu jel na trase z Prahy do Košic a ukrajinského Čopu. „Velmi nás to mrzí. Hluboce se omlouváme zraněným a všem, koho se nehoda jakkoli dotkla. Jsme připraveni poskytnout jim maximální podporu a odškodnění. Uděláme vše pro řádné vyšetření události a v návaznosti na to přijmeme odpovídající opatření," uvedl majitel RegioJetu Radim Jančura.

RegioJet původně uvedl jiné telefonní číslo na krizovou linku, pak ho ale změnil na 539 000 955. Lidé tam mohou volat s dotazy v češtině, slovenštině a ukrajinštině. Své dotazy mohou směřovat také e-mailem na adresu pomoc@regiojet.cz. „Souhrnné informace budou také na speciální internetové stránce, kterou dopravce v průběhu dne zřídí," doplnil RegioJet.

Linku s informacemi pro lidi, kterých se nehoda dotkla, zřídili také hasiči. Lidé mohou telefonovat na číslo 950 570 805, napsali už v noci na sociální síti X.

Expresní vlak RegioJetu se v Pardubicích čelně srazil s nákladním vlakem ve středu před 23:00. Čtyři lidé při nehodě zemřeli a víc než 20 dalších se zranilo. Nemocnice v Pardubicích, Chrudimi a Hradci Králové přijaly po nehodě 27 lidí. Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce, policie se jí zabývá jako možným obecným ohrožením z nedbalosti. Provoz na koridorové železniční trati přes Pardubice na Moravu se zastavil na zhruba devět hodin, dnes kolem 08:00 se obnovil po jedné koleji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Fanta - HZS ČR

Štítky nehoda, železnice, úmrtí, Pardubice, RegioJet, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: RegioJet odškodní cestující z vlaku, ve kterém po nehodě zemřeli čtyři lidé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.