Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Účastník nehody na D1 v Brně utekl a zmocnil se jiného vozu, se kterým havaroval. Měl pozitivní test na drogy

Ranní nehodu na dálnici D1 v Brně, kde došlo ke střetu deseti vozů, zavinil řidič kamionu. Muž utekl z místa nehody a ukradl jiné vozidlo, s nímž následně havaroval. Policisté jej zadrželi a provedli test na drogy, který byl pozitivní. Nehoda způsobila dlouhou kolonu.

Řidič kamionu, který zřejmě zavinil ranní nehodu deseti vozů na D1 v Brně, od nehody utekl a zmocnil se jiného vozu, se kterým také havaroval. „Měl pozitivní test na drogy,“ řekl policejní mluvčí Petr Vala. Nehoda se stala na 196. kilometru ve směru na Prahu, utvořila se dlouhá kolona.

„Řidič z kamionu vyskočil, následně se v ulici Kaštanova zmocnil osobního vozidla. Z místa ujel směrem na Rebešovice, kde havaroval. Tam ho policisté vypátrali. Muž měl pozitivní test na omamné a psychotropní látky, aktuálně je ve zdravotnickém zařízení na vyšetření,“ uvedl mluvčí. Okolnosti události policisté vyšetřují.

Provoz na dálnici D1 v jižní části jihomoravské metropole omezila hromadná nehoda. Na 197. kilometru ve směru na Prahu se střetlo deset vozidel. Na místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému.

Havárie na D1 se stala krátce po sedmé hodině ráno, nedaleko exitu Brno-jih střetlo pět osobních aut, dvě dodávky a tři nákladní auta. Podle prvotních informací řidič nákladního auta narazil do vozidel před sebou. Auta jezdila po nehodě bočním pruhem, tvořily se několikakilometrové kolony. „Záchranáři ošetřili čtyři zraněné“, uvedla mluvčí zdravotní záchranné služby Michaela Bothová.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, kriminalita, D1, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účastník nehody na D1 v Brně utekl a zmocnil se jiného vozu, se kterým havaroval. Měl pozitivní test na drogy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.