Počasí dnes25 °C, zítra32 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

V Brně začnou o víkendu dvě výluky hromadné dopravy, skončí až v srpnu

V Brně o víkendu začnou dvě výluky MHD, které ovlivní cestování v následujících třech měsících. Od soboty 1. června se trolejbusové lince 32 uzavře část Botanické ulice. Od neděle 2. června bude neprůjezdná kvůli pokračující stavbě velkého městského okruhu Karlova ulice, kterou využívají autobusové linky 72 a 75.

Část Botanické ulice bude zavřená kvůli opravám inženýrských sítí až do konce srpna a trolejbusy budou jezdit odklonem v úseku Sušilova - Botanická. Ve směru na konečnou stanici Srbská pojedou trolejbusy Hrnčířskou ulicí, ve směru na Českou Šumavskou ulicí. Bez obsluhy zůstane zastávka Zahradníkova směrem na Českou ulici, v opačném směru bude přeložena do Hrnčířské ulice před křižovatku s Botanickou. A zastávka Botanická ve směru na Českou bude přeložena do Šumavské ulice.

Karlova ulice by měla být uzavřená do 16. srpna. Linka 72 proto pojede mezi zastávkami Proškovo náměstí a Merhautova v obou směrech Valchařskou ulicí a vynechá zastávku Karlova. Zastávku Maloměřický most obslouží na tramvajové zastávce a zastávku Tomkovo náměstí obslouží pod novým mostem.

Linka 75 pojede mezi zastávkami Proškovo náměstí a Židenice, kasárna obousměrným odklonem Valchařskou a Provazníkovou ulicí a taktéž vynechá zastávku Karlova. Zastaví na stejném místě na Maloměřickém mostě jako linka 72 a navíc na Tomkově náměstí.

Od neděle také začnou sloužit pro tramvajovou linku číslo 4 nová zastávka Tomkovo náměstí pod novým mostem.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky ČR, MHD, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

zase na to přišel nějaký inteligentní ing od stolu

Úterý, 4. června 2024, 17:24Odpovědět

Jiří Bilík

Krásná ukázka hlouposti magistrátních úředníku. Na Botanické jde jen o překopání ulice kanalizací a kvůli tomu zavřou celou ulici na 3 měsíce. Být to kdekoliv v v západní Evropě, tak to překopou za jednu noc, dají přes to pojezdové desky a MHD funguje dál.

Neděle, 2. června 2024, 08:15Odpovědět

V Brně začnou o víkendu dvě výluky hromadné dopravy, skončí až v srpnu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.