Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Hodonín se zabývá stavem vlakového nádraží. Problémem je nepořádek a shlukování problémových lidí

Hodonín se zabývá neutěšenou situací na vlakovém nádraží a jeho okolí. Problémem je nepořádek, shlukování problémových lidí i snížený pocit bezpečí, vyplývá z informací zveřejněných na webu města. Radnice se snaží najít kompromis s majiteli nemovitostí, kterými jsou státní podniky České dráhy a Správa železnic.

„Je tady velký pohyb lidí, jak cestujících, tak těch, kteří se tady zdržují. Naše dosavadní opatření spočívala ve zvýšené hlídkové činnosti městské policie, úklidech a také v odstranění laviček, aby tu lidé nevysedávali a nekonzumovali alkohol. Ideální to však není, zejména proto, že i ostatní si chtějí sednout a odpočinout,“ uvedl starosta Libor Střecha (Pro Hodonín). Městská policie může problémové lidi pokutovat nebo vykázat, mnohdy se však vrací zpět. „Je to celospolečenský sociální problém, jednáme proto i s majiteli přilehlých ubytoven,“ dodal starosta.

Na zlepšení stavu spolupracuje i Správa železnic. „Stěžejní je pocit bezpečí a čistoty pro cestující, takže se zaměřujeme na úroveň a rozsah úklidů, což jsou primární záležitosti. Nádraží občas přitahují i osoby, které tam neradi vidíme, proto máme smluvního partnera, jenž zajišťuje bezpečnostní služby,“ uvedl ředitel oblastního ředitelství Správy železnic Libor Tkáč. Mezi okamžitá opatření, která Správa železnic zavede, patří instalace nových odpadkových košů odolných proti vandalismu nebo moderních laviček na nástupištích.

Kromě toho čeká nádraží rozsáhlá rekonstrukce vnitřních prostor. „V plánu je vybourání přístavku s veřejnými WC, které necháme vestavět dovnitř. Místo přístavku vznikne klidová zóna s možností rozšíření parkovacího stání. V dalších letech se zaměříme i na rekonstrukci ostrovního nástupiště. Betonovou stavbu nahradíme moderní lehkou konstrukcí a do všech prostor nainstalujeme kamerový systém a moderní informační systém tak, abychom úroveň nádraží pozvedli nahoru,“ dodal ředitel. Zahájení rekonstrukce nádražní budovy je v plánu v příštím roce s očekávaným dokončením v roce 2026.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vlakem jednoduše

Štítky správa, železnice, nádraží, nepořádek, nebezpečí, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hodonín se zabývá stavem vlakového nádraží. Problémem je nepořádek a shlukování problémových lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.