Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Silničáři v létě uzavřou okružní křižovatku ve Slatině. Řidiči místem projedou po provizorní cestě

Okružní křižovatku na okraji brněnské městské části Slatina čeká přestavba a rozšíření za 46 milionů korun. Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje předala stavbu zhotoviteli. Do začátku letních prázdnin ji bude firma připravovat, následovat bude úplná uzavírka.

Přestavba křižovatky ulic Bedřichovická a Hviezdoslavova má zvýšit kapacitu a plynulost silničního provozu. Dělníci nyní začnou pracovat na vybudování provizorní silnice a na přeložkách inženýrských sítí mimo vozovku. „Vzhledem k okolním stavbám je uzavírka možná pouze od července do konce tohoto roku. Do začátku letních prázdnin jsou tak v plánu pouze přípravné práce,“ uvedl ředitel jihomoravských silničářů Roman Hanák.

Od července bude křižovatka pro auta úplně zavřená, projede pouze veřejná doprava. Řidiči směřující na Vyškov a z něj do Brna projedou po provizorní silnici. Křižovatka bude znovu částečně průjezdná koncem letošního roku. „Úplné dokončení stavby, včetně odstranění provizorní komunikace, chceme stihnout do konce června příštího roku,“ dodal Hanák.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky správa, silnice, stavby, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři v létě uzavřou okružní křižovatku ve Slatině. Řidiči místem projedou po provizorní cestě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.