Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Brno upraví trať v Zábrdovické a rozšíří Šámalovu ulici. Práce vyjdou na 138 milionů

Brněnskou Šámalovu ulici čeká mezi Zábrdovickou a Lazaretní rozšíření. Součástí prací, které za 138 milionů korun bez daně udělá společnost Skanska, bude i úprava tramvajové trati. Město v nejbližších týdnech podepíše smlouvu s vítězem výběrového řízení, informoval magistrát na webu.

„Cílem projektu je v souvislosti s revitalizací areálu bývalé Zbrojovky nejen rozšíření Šámalovy, ale také úprava trati na Zábrdovické v úseku od zastávky Vojenská nemocnice po zastávku Kuldova. V Lazaretní ulici navíc vznikne nová křižovatka," uvedla primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Předpokládaná cena zakázky byla 220 milionů korun bez daně. „Vítězná Skanska uspěla s nabídkovou cenou 137,9 milionu korun. Odhadujeme, že výstavba potrvá dva roky. V tuto chvíli má stavba všechna potřebná povolení. Na akci se finančně a projekčně podílí i developer Nová Zbrojovka," doplnil náměstek primátorky René Černý (ANO).

Součástí stavby je také vybudování nové dešťové kanalizace a rekonstrukce té nynější včetně přípojek. Oprava čeká i vodovod. Město dále počítá s úpravou vegetace, veřejného osvětlení, parovodu, plynovodu i s přeložkou tramvajové tratě. Zastávky veřejné dopravy dostanou nové přístřešky a chybět nebudou ani odvodňovací prvky.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky správa, stavby, silnice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno upraví trať v Zábrdovické a rozšíří Šámalovu ulici. Práce vyjdou na 138 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.