Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Ve Znojmě silničáři od pondělí uzavřou dva úseky na průtahu městem. Opravy potrvají tři týdny

Ve Znojmě se od pondělí 6. května uzavřou dva úseky na průtahu městem. Vzhledem k intenzivní dopravě, která přes město projíždí, lze očekávat problémy v okolních ulicích na objízdných trasách. Opravy obou úseků mají být hotové před koncem května.

V Pražské ulici na severu města se bude opravovat vozovka v délce 1,2 kilometru, a to ve dvou etapách tak, aby byla průjezdná vždy v jednom směru. Nejprve se bude do 12. května pracovat ve směru do centra města, od 13. do 26. května se bude opravovat opačný směr. Objízdné trasy jsou stanovené zvlášť pro osobní auta a pro auta nad 3,5 tuny.

Na Mariánském náměstí budou silničáři opravovat povrch kruhového objezdu. Jelikož jsou uzavírky koordinované, objízdné trasy jsou stanovené tak, aby řidiči objeli obě opravovaná místa. I na kruhovém objezdu se bude pracovat po polovinách a průjezd jedním směrem zůstane zachovaný.

„Opravy Pražské ulice i Mariánského náměstí mají být hotové do 26. května,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí státního Ředitelství silnic a dálnic ČR Lucie Trubelíková.

Znojmo trpí dlouhodobě silnou tranzitní dopravou a obchvat stále nemá, existuje jen jeho část. Důvodem dlouhodobého oddalování výstavby je odpor části místních obyvatel sdružených ve spolku Obchvat. Aby byl obchvat alespoň částečně funkční a díl tranzitní dopravy z města odvedl, stačí dostavět severní část v délce několika set metrů. Silničáři předpokládají, že by se to mohlo povést v letech 2025 až 2027.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jižní Morava

Štítky silnice, stavby, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě silničáři od pondělí uzavřou dva úseky na průtahu městem. Opravy potrvají tři týdny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.