Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Opilému cyklistovi se nelíbil styl jízdy řidiče, tak mu začal bouchat pěstí do auta

Devětadvacetiletý řidič osobního auta požádal ve čtvrtek večer na Moravském náměstí o pomoc hlídku brněnských strážníků. Popsal jim, že když vyjížděl z parkovacího místa v Rašínově ulici, všiml si jedoucího cyklisty. Dal mu prý přednost a nechal ho projet a potom podle svých slov vyjel od okraje silnice. Když ho však cyklista u křižovatky u Moravského náměstí dojel, zaútočil na něj.

Jednačtyřicetiletý cyklista podle řidičových slov několikrát silně udeřil do jeho auta pěstí, čímž způsobil promáčklinu v blatníku. Řidič cyklistu požádal, aby na s ním počkal na místě do příjezdu policie, což však muž na kole nevyslyšel a začal ujíždět. Mladší řidič se za ním rozběhl, chytil kolo za řídítka a po tomto manévru cyklista z kola seskočil a upadl na silnici.

Po příjezdu policie cyklista mužům zákona popsal, že do osobáku dvakrát bouchl, protože se mu nelíbil styl, jakým řidič jel. Z jeho dechu hlídka cítila alkohol. Poté, co strážníkům ukázal drobné oděrky na prstech rukou, jim nadýchal bezmála 1,5 promile. Přivolání záchranářů opakovaně odmítl. Povolaní republikoví policisté naznali, že se nejedná o dopravní nehodu, ani o trestný čin. Proto strážníci podezření hned z několika přestupků oznámili správnímu orgánu, uvedla mluvčí brněnských strážníků Jana Pokorná a doplnila, že oba muži budou muset své chování vysvětlovat úředníkům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Wittka

Štítky cyklista, alkohol, útok, pěsti, údery, auto, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilému cyklistovi se nelíbil styl jízdy řidiče, tak mu začal bouchat pěstí do auta  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.