Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dělníci opraví kus dálnice D46 u Vyškova. Přistaví protihlukové stěny a nová svodidla

Dálnice D46 mezi Vyškovem a Olomoucí se dočká oprav, které zlepší její klíčové parametry. Dělníci provedou rekonstrukci mezi nultým a šestým kilometrem, a především dostaví nové napojení mimoúrovňové křižovatky Vyškov-východ.

Čtyřicetikilometrová dálnice D46 mezi Vyškovem a Olomoucí supluje zatím nedokončenou dálnici D1, Ředitelství silnic a dálnic se ji snaží modernizovat od roku 2011. Nyní má například v plánu stavbu napojení mimoúrovňové křižovatky či doplnění připojovacích pruhů.

„Při najíždění aut na D46 dochází ke konfliktním situacím. Jakékoliv změny zlepšující plynulost provozu a bezpečnost i v nejbližším okolí našeho města samozřejmě vítáme,“ řekl starosta Vyškova Karel Jurka (ODS).

FOTO: ŘSD

Dálnice D46 má povolené výjimky z norem. Kromě chybějících širokých odstavných pruhů je to rovněž absence připojovacích a odbočovacích pruhů. Připojení a odbočení se stále děje pomocí odbočovacího klínu. Takové řešení nejenže nevyhovuje normě, ale především intenzitě provozu.

Rozsáhlé práce mají začít 13. dubna, trvat budou až do srpna. V délce přibližně šesti kilometrů dálnice se oprav rovněž dočká cementobetonový či asfaltový kryt vozovky, silničáři počítají s osazením nových svodidel nebo obnovou odvodňovacích prvků. Pustiměř na Vyškovsku se pak dočká protihlukové stěny.


 

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky ŘSD, dálnice, D46, oprava, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci opraví kus dálnice D46 u Vyškova. Přistaví protihlukové stěny a nová svodidla  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.