Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Seniorce ujel autobus, domů šla po rychlostní silnici. Kolem ní projížděla auta stovkou

Velmi nešťastně mohla skončit cesta z nákupu pro seniorku, které ujel autobus, a tak se rozhodla situaci vyřešit svérázně. V tmavém oblečení se vypravila na cestu od ivanovického obchodního centra do Králova Pole pěšky podél svodidel po rychlostní silnici. Než stihlo dojít k neštěstí, všimli si jí brněnští strážníci, kteří ženu naložili do auta a odvezli domů, čímž jí dost možná zachránili život.

„Téměř neviditelná byla pro řidiče seniorka, která šla ve středu večer potmě po silnici první třídy z ivanovického obchodního centra směrem do Králova Pole. V životu nebezpečné situaci měla obrovské štěstí, že ji postřehla autohlídka městské policie,“ uvedl městské policie Jakub Ghanem.

Strážníci ve zmíněné nákupní zóně prověřovali oznámení o člověku ležícím u benzinky. „Když se v Hradecké ulici připojovali na dvouproudou rychlostní silnici, všimli si, že u svodidel míjeli postavu v tmavém oblečení. Hned zastavili a strážník sedící na sedadle spolujezdce spěchal v reflexní vestě za ní. V úseku, kudy nákladní i osobní auta projíždějí stokilometrovou rychlostí, se ve směru jízdy postavil několik metrů před ni a chránil ji tak vlastním tělem. Do vysílačky naváděl kolegu, aby mohl se zapnutými majáky postupně opatrně nacouvat až k nim a zajistit jim více bezpečí,“ popsal situaci mluvčí.

Strážníci seniorku usadili do auta a na čerpací stanici si nechali vysvětlit, jak se na rychlostní silnici dostala a kde bydlí. Žena strážníkům vysvětlila, že jí po nákupu ujel autobus, na základě čehož zazmatkovala a rozhodla se, že dojde pěšky do Řečkovic, po chvíli chůze ve tmě ale zabloudila.

Strážníci seniorce vysvětlili, že se vystavila extrémnímu riziku a že na rychlostní silnici chodci nemohou vstupovat. „Odvezli ji pro jistotu až k jejímu vchodu a počkali, až najde klíče a odemkne si dveře. Na rozloučenou se dočkali vřelých díků a jeden ze strážníků i spontánního valentýnského obejmutí,“ uzavřel Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky doprava, seniorka, silnice, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Seniorce ujel autobus, domů šla po rychlostní silnici. Kolem ní projížděla auta stovkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.