Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Most přes železnici u zastávky Lesná je uzavřen. Nastudováním objížděk lidé ušetří čas i starosti

Dnes začala úplná uzavírka mostu v Merhautově ulici, který funguje jako jedna ze dvou hlavních přístupových cest na sídliště Lesná. Místo bude uzavřené až do 30. června a starý most během této doby dělníci nahradí novým. Objížďky zkomplikují cesty tisícovkám lidí, změny se dotknou i městské hromadné dopravy.

Pro chodce je připravena provizorní lávka

Původě měl být most uzavřený už od 29. ledna do 5. července, nakonec bude uzavírka o asi tři týdny kratší. „Na Valentýna se kompletně uzavírá most přes železniční trať u zastávky Lesná, nádraží. Nastudováním objízdných tras můžete ušetřit mnoho času a starostí. Mění se i trasy MHD,“ upozornili na svém facebookovém profilu brněnští městští polcisté. Přes železniční trať se při uzavírce dostanou pouze chodci, pro které je připravena provizorní lávka vedle současného mostu.

Objízdné trasy vedou po Provazníkově ulici či po velkém městském okruhu a po třídě Generála Píky. Obousměrně bude možné jezdit Míčkovou ulicí v úseku Buchtova - Lozíbky, Slezákova bude naopak jednosměrná v úseku Míčkova - Kohoutova. Nově bude zavedený zákaz odbočení doleva z Třískalovy ulice na Okružní.

Změny se dotknou i městské hromadné dopravy

Výrazné změny se dotknou linek MHD, které obsluhují Lesnou. Většinou pojedou Provazníkovou ulicí a po třídě Generála Píky na Halasovo náměstí. Linka 46 pojede z Lesnické směrem na Halasovo náměstí po třídě Generála Píky a jako jediná denní linka obslouží zastávku Poliklinika Lesná.

Linka 57 bude kvůli tomu, aby neztrácela na objížďce tolik času, odkloněna ze Štefánikovy čtvrti po velkém městském okruhu na Halasovo náměstí a v tomto směru obslouží zastávku Lesná, nádraží, která bude posunuta před křižovatku s Hořejší ulici. V opačném směru zastávka obsloužena nebude.

FOTO: Kopeme za Brno

Na lince 9 budou jezdit vozy s vyšší kapacitou

Dopravní podnik také nasadí na tramvajovou linku 9 soupravy s vyšší kapacitou a dočasně bude jezdit linka 11 ve všední dny od šesté hodiny ranní do sedmé hodiny večerní na trase z Mendlova náměstí do Čertovy rokle.

Na mostě už platí omezení několik měsíců kvůli stavebním pracím, ale dosud byl s krátkou výjimkou v listopadu plně průjezdný. I když město prozatím odsunulo stavbu tramvajové tratě na Lesnou, do budoucna bude mít nový most parametry, které umožní i tramvajový provoz.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PK Ossendorf, s. r. o.

Štítky uzavírka, doprava, Lesná, most, Merhautova, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most přes železnici u zastávky Lesná je uzavřen. Nastudováním objížděk lidé ušetří čas i starosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.