Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: V Křenové vykolejila šalina. Bourá tam průměrně jedna za týden

Brněnský dopravní podnik zveřejnil video z dopravní nehody, při které řidič dodávky nedal přednost šalině a způsobil srážku. Dopravní nehoda omezila provoz v ulici Křenová v ranní špičce téměř na hodinu. Dopravní podnik upozorňuje, že právě v Křenové šaliny jen loni bouraly celkem třiašedesátkrát.

Šalina v ulici Křenová naposledy vykolejila po srážce s dodávkou, která jí nedala přenost, v pondělí 29. ledna po sedmé hodině ranní.

„Dodávka nedala přednost šalině a vjela jí přímo pod kola. Ta vykolejila a provoz MHD se v ranní špičce zastavil na 48 minut. Právě na Křence se bourá nejvíc. Loni se tam událo 63 dopravních nehod s našimi vozy, tedy každý týden minimálně jedna,“ píše se na facebookovém profilu brněnského dopravního podniku.

Vozy MHD často bourají také v dalších místech jako jsou ulice Merhautova, Lidická, Veveří, Palackého třída, Olomoucká nebo Vídeňská. Hlavním důvodem dopravních nehod je podle dopravního podniku nedání přednosti při odbočování vlevo, kdy řidiči přehlédnou souběžně jedoucí šalinu.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky tramvaj, šalina, doprava, nehoda, Křenová, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Jede jede šalina - po Křence, jak MYDLINA......Asi se řidiči moc rozhlíží po nezaměstnaných, co si tam bužírují u hospod....

Čtvrtek, 8. února 2024, 05:35Odpovědět

Jiří Peš

Připadá mě, že ty Anitry jsou docela háklivý na vykolejení. To nebyla až taková šlupka.

Úterý, 6. února 2024, 22:03Odpovědět

Baron Kocharovski

ano, to, že šalina neubrzdí..., to už poznám PO ZVUKU, z oken své kanceláře! :-D stačí pak napočítat cca do tří... a ozývá se rána, kdy šalina a vůz do sebe právě narazila.

Úterý, 6. února 2024, 21:58Odpovědět

VIDEO: V Křenové vykolejila šalina. Bourá tam průměrně jedna za týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.