Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Lidé v Hodoníně přes zimu skladují kola v cyklo věži. Bicykly prodáme, varuje město

Někteří hodonínští občané si uskladněním kola ve vlastním sklepě nechtěli ubírat prostor, a tak přišli s vychytralým nápadem. Dopravní prostředky uložili do cyklo věže, což se ale nelíbí zástupcům města. Maximální doba parkování je jeden měsíc, některé bicykly na místě trčí i půl roku.

Hodonínským úředníkům došla trpělivost s vypočítavými cyklisty, již svá kola dlouhodobě parkují v cyklo věži u nádraží. Provedli kontrolu uskladněných bicyklů a zjistili, že většin z nich tam už nemá co dělat. Rozhodli se proto k razantnímu řešení.

„Zařízení slouží ke krátkodobému uložení, maximální doba je jeden měsíc v kuse. Po této lhůtě mohou být kola v souladu s pravidly provozu cyklo věže vyzvednuta, uložena do depozitního skladu a následně po uplynutí dalších šedesáti dnů mohou být prodána,“ upozornil mluvčí měst Josef Horníček.

Podle Horníčka lidé mohou zaparkované kolo po vždy po třiceti dnech vyzvednout a ihned na další měsíc opět uložit. Je ale třeba dobu striktně dodržovat, aby nedošlo k problému.

Věž u vlakového nádraží cyklisté v Hodoníně využívají již pátým rokem. Cyklisté v ní za mírný poplatek krátkodobě mohou uschovat svá kola a chránit je před povětrnostními vlivy nebo před krádežemi.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hodonín

Štítky kolo, cyklista, věž, parkování, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé v Hodoníně přes zimu skladují kola v cyklo věži. Bicykly prodáme, varuje město  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.