Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ve Znojmě vylepšili městskou dopravu. Nabízí více validátorů nebo dopravní peněženku

Začátkem února znojemské autobusy nabízí cestujícím vylepšení. Ve vozech na pasažéry čeká větší počet validátorů, jízdenky si zakoupí také pomocí elektronické peněženky. Dopravce slibuje zkrácení doby odbavení a tím také menší zpoždění spojů.

Nové validátory jízdenek

Dopravce ve Znojmě vychází od 1. února vstříc pasažérům hromadné autobusové dopravy a nainstalují nové stroje na označení a kupování jízdenek. Nové validátory budou mít čitelné displeje s velkými písmeny, koupit jízdenku tak bude snazší i pro seniory.

„Validátory pracovníci umístili ke všem dveřím vozů, takže cestující budou moci nastupovat druhými a třetími dveřmi. Na stroji zaplatí bankovní kartou. Novinkou ve validátorech bude také možnost zaplatit i novou nebankovní dopravní peněženkou,“ uvedl znojemský mluvčí Pavel Kovařík.

Platba klíčenkou i samolepkou

Pro ty, kteří nechtějí v dopravě platit bankovní kartou, dopravce zavedl nový způsob úhrady jízdného. Zavádí elektronickou peněženku, její nosič si lidí zakoupí ve formě karty, klíčenky nebo samolepky.

„Při nákupu je možné peněženku dobít částkou 250 korun, vyšší vklad nelze provést. Peněženka slouží jako rychlý a jednoduchý doplněk k více zabezpečeným bankovním kartám. Proto je výše zůstatku omezená,“ dodal Kovařík. Dobít nosič bude možné také elektronicky

Dopravní peněženka bude primárně sloužit pro placení ve validátorech pro cestu po Znojmě, využít ji ale lidé budou moci také v regionálních spojích.

Peněženku využijí i děti

Nosič je třeba přiložit při každém nástupu. Validátor sám pozná, jestli má prodat jízdenku nepřestupní nebo přestupní. Při výstupu není nutné ji přikládat. Stejně jako v případě bankovní karty bude jízdenka přiřazena pouze k nosiči nebankovní peněženky. V papírové formě ji stroj nevydá.

„Tato možnost bude ideální pro děti, které jezdí jen jednou denně a kterým se tak nevyplatí předplatní jízdenka. Sleva na jízdném se nastaví sama, jenom je nutné předem kartu a dítě zaregistrovat v e-shopu IDS JMK a přiřadit mu odpovídající slevovou kategorii,“ popsal Kovařík.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IDS JMK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě vylepšili městskou dopravu. Nabízí více validátorů nebo dopravní peněženku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.