Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ledovka na silnicích komplikuje dopravu na jihu Moravy. Autobusy mají zpoždění nebo ani nevyjely

Kombinace deště a teplot pod bodem mrazu komplikuje dnes večer dopravu na jihu Moravy. Integrovaný dopravní systém (IDS) Jihomoravského kraje varuje na webu před ledovkou zejména na Blanensku, Brněnsku i Znojemsku, 14 zastávek autobusy IDS po 19:20 neobsluhovaly, protože čekaly na posyp. Silničáři na webu varují před silnou ledovkou na celém území kraje, v Brně vyjely v 19:30 do ulic všechny sypače, informoval provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

„S ohledem na aktuální povětrnostní podmínky je nyní zahájen výjezd všech posypových vozů Brněnských komunikací na všech 21 úsecích. Vzhledem k riziku namrzání převážně dešťových srážek upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy, a to zejména ve výše položených částech Brna,“ uvedl Klištinec.

IDS JMK uvádí, že v okolí Blanska, Tišnova, Boskovic, Letovic, Znojma i Slavkova u Brna může být náledí a kluzká silnice příčinou zpoždění od pěti do 60 minut. Na webu uvádí také 14 zastávek, například Adamov, Křtiny, Heroltice, Svatoslav nebo Bítov, které aktuálně autobusy neobsluhují, protože čekají na posyp.

„Situace se začala zhoršovat od 19:00, kdy začala přibývat hlášení o nesjízdných silnicích kvůli ledovce i dopravních nehodách, zatím bez zranění, jedná se o kolize na vedlejších silnicích, ulicích nebo parkovištích. Jediným zraněným byl cestující, který na ledu upadl v Drásově při vystupování z autobusu,“ řekl mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek.

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu by se měla ledovka v noci přestávat tvořit, protože teplota má začít stoupat. V úterý mají teploty vystoupat na pět až osm stupňů Celsia.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, nehoda, sjízdnost, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ledovka na silnicích komplikuje dopravu na jihu Moravy. Autobusy mají zpoždění nebo ani nevyjely  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.