Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilý řidič brázdil ulice Brna, prozradil se přejetím obrubníku. Nadýchal téměř tři promile

Nejistá chůze, podivné parkování a zmatená jízda. Tyto aspekty prozradily řidiče, který brázdil ulice Brna se značným množstvím alkoholu v krvi. Městskou policie na nejistého muže upozornil svědek, který jej viděl vystupovat z auta, které zaparkoval šikmo. Strážníci se tedy vydali zaparkované auto i jeho řidiče zkontrolovat.

V neděli odpoledne si muž na parkovišti u obchodního centra v západní části Brna všiml muže, který podle jeho slov podivně zaparkoval a nejistou chůzí od svého vozu nejistou chůzí odešel.

„Přivolaná hlídka městské policie automobil našla na parkovišti, stál šikmo a mimo vyznačená parkovací místa. Sedadlo pro řidiče bylo prázdné a ve vozidle seděla na místě pro spolujezdce žena. Po chvíli k autu přišel muž, sedl za volant a s vozem se rozjel. Hlídka se za ním vydala a brzy uviděla, že jeho jízda je nejistá,“ popsala postup strážníků jejich mluvčí Jana Pokorná.

Padesátiletý muž z Brna autem přejel obrubník a při odbočování nedal blinkr. „Strážníci ho okamžitě v Pisárecké ulici na bezpečném místě zastavili, vyzvali k prokázání totožnosti a k dechové zkoušce. Nadýchal 2,82 promile,“ uvedla Pokorná a doplnila, že vzhledem k tomu, že je řidič podezřelý ze spáchání trestného činu, převzala si Brňana státní policie.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Wittka

Štítky alkohol, doprava, řidič, strážníci, Brno

Opilý řidič brázdil ulice Brna, prozradil se přejetím obrubníku. Nadýchal téměř tři promile  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.