Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Cyklista děsil řidiče na D1. Podmínečně propuštěný vězeň chtěl dojet z Brna až do Prahy

Řidiči jedoucí po dálnici ve směru z Brna na Prahu volali policii kvůli muži, který po D1 jel na kole a chtěl dojet až do Prahy. Ukázalo se, že šlo o podmínečně propuštěného vězně a že kolo, na kterém jel, ukradl. Znovu tak skončil ve vězení.

Sedmačtyřicetiletý cizinec z jihovýchodní Evropy čerstvě propuštěný z vězení vydržel na svobodě pouhý týden. Policii na sebe upozornil nebezpečnou jízdou na elektrokole po dálnici D1.

„V úseku mezi Kývalkou a Ostrovačicemi jedoucí cyklista s igelitkou v ruce vyděsil desítky řidičů. Mnozí z nich tak okamžitě začali na hazardéra jedoucího v odstavném pruhu volat na tísňovou linku. Hlídka dopravních policistů cizince směřujícího do Prahy zakrátko dojela a doprovodila na další sjezd. Tam už se ale zasahující muži zákona nestačili divit,“ popsal policejní mluvčí Petr Vala.

Policisté zjistili, že podmíněně propuštěný muž z vězení na Vysočině, byl nežádoucí osoba a měl tak za povinnost do 48 hodin vycestovat z České republiky. Ještě předtím si však měl zařídit nové cestovní doklady na pražské ambasádě, kam však nedojel, protože peníze, které dostal po propuštění na cestu do hlavního města, během několika dní na jihu Moravy utratil.

„Jakmile si ale návrat do rodné země rozmyslel, neměl již žádné finanční prostředky. Rozhodl se tedy vloupat do rodinného domu na Blanensku, kde si na cestu pořídit elektrické kolo. Následující den i bez akumulátoru dojel až na dálnici, po které chtěl pokračovat v jízdě do Prahy. Nakonec ale znovu skončil ve vězení, kam ho ve zkráceném přípravném řízení za trestné činy krádež a porušování domovní svobody na osmnáct měsíců nepodmíněně poslal blanenský soud,“ vysvětlil Vala.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky doprava, kolo, cyklista, dálnice, D1, Brno, Praha

VIDEO: Cyklista děsil řidiče na D1. Podmínečně propuštěný vězeň chtěl dojet z Brna až do Prahy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.