Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U brněnského krematoria se srazily šaliny. Devět lidí se zranilo

Devět lidí se dnes vpodvečer zranilo při srážce dvou tramvají v Brně v zastávce Krematorium. Čtyři z nich utrpěli středně těžké zranění, pět lehké. Po ošetření skončilo všech devět lidí v brněnských nemocnicích, řekll mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje Lukáš Dvořáček.

Nehoda se stala krátce před 16:30. „Řidič linky 7 ve směru z města nedobrzdil za tramvají linky 6, která právě stála v zastávce. Oběma řidičům jsme udělali test na drogy a alkohol s negativním výsledkem. Řidič linky 7 zraněný není," řekla mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. „Pomohli jsme s ošetřením a transportem zraněných. Vyprošťovat jsme nemuseli," uvedli na síti X jihomoravští hasiči. Tomaštíková také doplnila, že předběžný odhad škody na tramvajích je 200 tisíc korun.

Podle webu dopravního podniku byl v místě déle než hodinu omezený provoz, tramvajové linky 6, 7 a 8 jezdily odklonem do smyčky Ústřední hřbitov. V 17:30 začaly tramvaje opět jezdit po trati do Bohunic, ale ještě nějakou dobu potrvá, než se vrátí spoje do svého jízdního řádu, doplnila Tomaštíková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky Brno, Nehoda, Tramvaje, MHD, DPMB, HZS JMK

U brněnského krematoria se srazily šaliny. Devět lidí se zranilo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.