Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Silničáři pustili řidiče v Brně do ulic, kterými měsíce kvůli stavbě nemohli projet

Řidiči v Brně po mnoha měsících projedou z Cacovické do Valchařské ulice a opačně. Mnohým se tak zkrátí objízdné trasy. Průjezd je možný díky dokončené etapě stavby velkého městského okruhu na Tomkově náměstí, silničáři zahájili další etapu.

Napojení z těchto dvou ulic na Tomkovo náměstí ale ještě není možné a stále nejezdí ani tramvaj linky 4 z Husovic dále do Maloměřic a Obřan. Na velký městský okruh se stále nelze připojit ani z opačné strany z Dukelské ulice a řidiči musejí projíždět uličkami Husovic a Židenic.

Stavba, která začala v létě 2021, je komplikovaná v okolí Tomkova náměstí především tím, že se staví mimoúrovňová křižovatka, která později umožní plynulou jízdu po okruhu a lokální dopravu mezi Husovicemi a Maloměřicemi naopak nebude brzdit proud aut na okruhu. Při zahájení stavby činila smluvní cena 2,5 miliardy korun a hotovo má být ve druhé polovině příštího roku. Součástí je stavba estakády přes železniční koridor, který vyústí do křižovatky v Rokytově ulici.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Okruh, Tomkovo náměstí, ŘSD

Silničáři pustili řidiče v Brně do ulic, kterými měsíce kvůli stavbě nemohli projet  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.