Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Cyklisté a pěší Brna se dočkají nové lávky. Překlene rušnou čtyřproudovku

Nová dopravní stavba vyroste v brněnské Jedovnické ulici, která patří k frekventovaným dopravním úsekům východní části moravské metropole. Nad čtyřproudovou silnicí přibude lávka pro pěší a cyklisty. Počítá se, že konstrukce propojí Líšeň s nově plánovanou zástavbou Vinohrad.

O vybudování stavebního díla se mluví na magistrátě intenzivně od minulého roku, kdy úřad poprvé veřejnost poprvé informovali o záměru. Návrhu dalo postupně zelenou zastupitelstvo, aby úředníci začali s formálními náležitostmi. Nyní radní oznámili, že se záležitost po více než roce pohnula. Radnice totiž našla firmu, jež zpracuje projektovou dokumentaci za necelý milion korun bez DPH.

„Dokumentaci pak využijeme pro společné povolení. Celkem se o tuto veřejnou zakázku ucházelo sedm zájemců a jako cenově nejvýhodnější se ukázala nabídka Projekční kanceláře Pris,“ uvedla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS).

Po zpracování studie chce Brno vybrat zhotovitele stavby, který v následujících měsících začne s prací. Důvodem k výstavbě padesát metrů dlouhé a čtyři metrů široké lávky je plánovaná výstavba nové čtvrti Nové Vinohrady. Očekává se, že místním se bude hodit při cestě do Líšně. 

Stavební dílo vybuduje město ve spolupráci s developerem. Investor dá na projekt téměř deset milionů korun. Celkem bude ale stavba patrně dražší a vyjde podle posledního odhadů radnice na 26 milionů korun. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPMB

Štítky Brno, Stavba, Lávka, Jedovnická, Líšeň, Vinohrady

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

kdy bude dokončen Husovický most, u Žabovřesk to taky ještě není hotové, Pisárky...co napřed dokončit rozdělanou práci a pak rozdrbat další? Nebo vedení Brna má miliony za každou rozdělanou silnici, most atp

Úterý, 5. prosince 2023, 11:22Odpovědět

Martin Novotný

pisarky se nedodělají nikdy ... Hlavně v Brně se dělá převážně jen to co nemá význam ... Viz třeba výměna celkem zachovalých přístřešku zastávek za nové ... Ale že někde třeba zastávka nemá vůbec ... Nebo že už pár let čeká na rozšíření aby jste nestáli v hovnech v trávě to nikoho nezajímá ...

Středa, 6. prosince 2023, 06:47Odpovědět

Cyklisté a pěší Brna se dočkají nové lávky. Překlene rušnou čtyřproudovku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.