Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Východ Brna ucpe další dopravní omezení. Dělníci na rok rozkopou Gajdošovu ulici

Trpělivostí a pevnými nervy se musí obrnit řidiči v jihomoravské metropoli, na které se valí nová uzavírka. Dělníci kvůli opravě vodovodu rozkopou Gajdošovu ulici. Práce na frekventované tepně ještě více rozšíří početnou skupinu dopravních omezení na východě města.

O opravě důležité ulice v brněnské městské části Židenice se mluví dlouhodobě. Na vině je zejména mizerný stav vodovodních trubek, které neustále praskají. Jen za poslední pětiletku zasahovali pracovníci vodáren u patnácti událostí, což působilo značné potíže v dopravě. Nyní ale bude ještě hůře. Brno dalo zelenou rekonstrukci, jež vypukne už příští týden. 

„Od 27. listopadu 2023 do 31. října příštího roku zůstane uzavřena pravá strana vozovky na Gajdošově ve směru na Otakara Ševčíka v úseku Bubeníčkova – Táborská. Provoz bude umožněn v jednom jízdním pruhu v každém směru. Uzavřena zůstane také křižovatka Gajdošovy s Kaleckého. Bez náhrady bude po dobu prací zrušená autobusová zastávka Gajdošova ve směru na Otakara Ševčíka. Z Gajdošovy nebude možné levé odbočení do Hrozňatovy,“ popsala Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu k opravě, jež potrvá rok.

Samotnou zakázku na opravu vodovodu rozdělilo město na dvě samostatné části. V prvním úseku od mostu po křížení s ulicí Podpísečná se dělníci pustí do práce na vedlejší obslužné komunikaci „Druhá zakázka zahrnuje část ulice od Mikšíčkovy po Bubeníčkovu. Ta už více zasáhne do hlavní komunikace,“ okomentoval už dříve náměstek primátorky René Černý (ANO) investici, jež vyjde na bezmála 150 milionů korun. 

Kope se i jinde

Mnozí motoristé poukazují na to, že načasovaní stavby není optimální. V Židenicích a okolí se totiž uskutečňují velké dopravní stavby, které výrazně promlouvají do (ne)plynulosti provozu. Silničáři pracují na Tomkově náměstí i mostě Otakara Ševčíka. Obě díla navíc neskončí dříve než za rok. Všechny tři budovatelské práce tak poběží zároveň. Navíc silničáři pokukují po stavbě další části městského okruhu, který zahrnuje vybudování Vinohradského tunelu. Povzbudivou zprávu pro řidiče alespoň je fakt, že všechny aktuálně uskutečňující se práce skončí příští rok. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Adéla Marková

Štítky Brno, Židenice, Rekonstrukce, Gajdošova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

To se musí rozdrbat celé Brno a v zimě? Čí je to zlomyslný nápad? Opět radních a šéfky?

Středa, 22. listopadu 2023, 00:50Odpovědět

Východ Brna ucpe další dopravní omezení. Dělníci na rok rozkopou Gajdošovu ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.