Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Slatina se dočká nového kruháče. Silničáři opraví i další místa na jižní Moravě

Silničáři přestaví frekventovaný kruhový objezd v brněnské Slatině. Rozšíření využívaného dopravního uzlu zvýší kapacitu i plynulost tamního provozu. Jihomoravští silničáři ale v příštím roce nebudou pracovat jen v Brně, čekají je stavby také v Dražovicích na Vyškovsku nebo v Dolních Kounicích na Brněnsku. Jednotlivé investice už projednali jihomoravští radní, nyní je musí schválit zastupitelstvo.

Řidiči si od nového kruhového objezdu slibují lepší situaci v dopravě na okraji města. „Krajská správa a údržba silnic (SÚS JMK) předpokládá zahájení zadávacího řízení v prosinci. Samotná stavba by se měla uskutečnit od února příštího roku do května roku 2025,“ sdělil náměstek hejtmana pro oblast dopravy Jiří Crha (ODS).

Vytížená okružní křižovatka ve Slatině spojuje silnice druhé a třetí třídy a v současné době nevyhovuje tlaku tamní dopravy. Náklady na její přestavbu a rozšíření se vyšplhají na zhruba sedmdesát milionů korun.

Další stavby jihomoravských silničářů

V příštím roce budou jihomoravští silničáři pracovat i na dalších místech v kraji. „Radní schválili investiční záměry na tři další stavby v celkové hodnotě téměř devadesát milionů korun. Kromě toho rozhodli i o stomilionové podpoře několika menších akcí,“ uvedl ředitel SÚS JMK Roman Hanák.

Velkou akcí bude oprava opěrné zdi a mostu v Dolních Kounicích. „Jde o projekt v zastavěné části obce v celkové délce přes pouhých dvě stě metrů, který ale obsahuje celou řadu stavebních částí. Je potřeba rekonstrukce komunikace, nahradit nevyhovující kamennou zeď novou železobetonovou, vybourat most a nahradit jej propustkem a vybudovat chodník a parkovací záliv,“ popsal Crha.

Kromě oprav je v plánu vybudovat také dva průtahy obcemi, a to v Dražovicích na Vyškovsku a ve Veverských Knínicích na Brněnsku. V obou případech se na stavbách budou finančně podílet silničáři společně s obcemi.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SÚS JMK

Štítky Slatina, Okružní křižovatka, SÚS JMK, Stavby, Dolní Kounice, Dražovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Novotný

bezva nápad ... Je vidět ,že někdo asi neví co dělá ... Lidem by se spíše ulevilo , kdyby to nebylo zarvané od Olomoucká tržnice po kruháč u Kauflandu ...

Neděle, 19. listopadu 2023, 21:07Odpovědět

Slatina se dočká nového kruháče. Silničáři opraví i další místa na jižní Moravě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.