Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Traktor autoškoly se zasekl na železničním přejezdu v Mikulčicích. Vrazil do něj vlak

, aktualizováno 15. listopadu 2023, 15:00

Tak trochu štěstí v neštěstí měl v dopoledních hodinách žák autoškoly a jeho instruktor na jižní Moravě. Při vjezdu na vlakový přejezd se u traktoru nejspíš porouchala převodovka a vůz se už znovu nerozjel. Než ale do velkého dopravního prostředku najel nákladní vlak, posádka stihla vyskočit ven. Asi tři a půl hodiny byl kvůli nehodě přerušený provoz na trati mezi Blanskem a Adamovem a na dvě a půl hodiny v úseku mezi Přerovem a Břeclaví.

Opravdovou lekci dostal učeň autoškoly na Hodonínsku. Když v traktoru dorazil do Mikulčic na železniční přejezd, zjistil, že se z kolejí s vozem jen tak nedostane. Společně se svým učitelem proto vylezli ven a sledovali jak do traktoru narazil nákladní vlak. „Vzhledem k tomu, že se jednalo o střet v malé rychlosti, tak došlo jen k posunutí traktoru a poškození závory. Nikdo neutrpěl žádná zranění,“ okomentovala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Řidič i strojvedoucí podstoupili dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Ačkoliv policisté nehodu stále vyšetřují, z dosavadních informací je patrné, že vozidlo mělo technickou závadu převodovky.

Nehoda se stala kolem 10:00, trať byla průjezdná kolem 12:20. Přejezd se nachází na místní silnici mezi Mikulčicemi a Moravskou Novou Vsí. Větší komplikací bylo zastavení provozu na dráze, kudy jezdí i mezinárodní dálkové vlaky mezi Polskem a Rakouskem, vnitrostátní rychlíky a osobní vlaky. České dráhy mezi Hodonínem a Břeclaví zavedly náhradní autobusovou dopravu.

Asi tři a půl hodiny byl provoz přerušený podle webu Českých drah i na trati 260 mezi Blanskem a Adamovem, a to kvůli poruše zabezpečovacího zařízení ve stanici Blansko. Opatření se od zhruba 10:00 dotklo několika mezinárodních spojů, které jely odklonem přes Havlíčkův Brod a ne po trati přes Pardubice, z druhé strany odklonem přes Přerov.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK/Twitter

Štítky Hodonínsko, traktor, doprava, nehoda, vlak, autoškola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Traktor autoškoly se zasekl na železničním přejezdu v Mikulčicích. Vrazil do něj vlak  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.