Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Neukáznění řidiči budou mít utrum. Na Špilberku přibude výsuvný sloupek i nové kamery

Neukázněným řidičům, kteří nerespektují dopravní značení, zatarasí cestu na brněnský Špilberk nový výsuvný sloupek. Cesty budou také pod dohledem kamer. Hrad Špilberk a přilehlý park je jedním z nejnavštěvovanějších míst v Brně, někteří řidiči ale do areálu vjíždí neoprávněně, což se vedení města nelíbí.

Nová dopravní opatření se začnou instalovat na přelomu roku. „Výsuvný sloupek bude společně s kamerovým systémem nainstalován na ulici Gorazdova v blízkosti kostela sv. Václava. Tato komunikace je hlavní příjezdovou cestou na Špilberk a do teď nebyla nijak regulována,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

V okolí hradu přibydou také nové kamery. „Na příjezdu z ulice Údolní již výsuvný sloupek je, nicméně tam doplníme kamerový systém,“ dodal. Na cestě z ulice Husova už výsuvné sloupky fungují a nová opatření se jí tedy nedotknou.

Systém budou provozovat Brněnské komunikace. Přístup do něj ale obdrží také správa hradu Špilberk, Veřejná zeleň města Brna, dopravní podnik, městští strážníci a další brněnské služby. Náklady projektu vystoupají na necelý jeden a půl milionu korun.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hrad Špilberk

Štítky Hrad Špilberk, Dopravní Opatření, Výsuvný sloupek, Neoprávněný vjezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neukáznění řidiči budou mít utrum. Na Špilberku přibude výsuvný sloupek i nové kamery  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.