Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Vytoužený odbočovací pruh uleví řidičům na okraji Brna. Místní doufají v bezpečnější provoz

Nový odbočovací pruh zlepší plynulost provozu na staré dálnici směrem z Kohoutovic na Bystrc. Na vytouženou stavbu v brněnském Žebětíně čekali lidé, kteří frekventovanou křižovatku využívají každý den, několik let. Slibují si od ní bezpečnější provoz. Řidiči se nového dopravního pruhu dočkají na začátku prosince.

Práce na silnici, které vykonává Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje, odstartovaly v září. „Stavební práce by měly skončit do konce listopadu a tím by měla být křižovatka připravena na uvedení do plného provozu,“ sdělil starosta městské části Brno-Žebětín Vít Beran (KDU-ČSL).

Plány na vybudování odbočovacího pruhu začali žebětínští zastupitelé připravovat před třemi lety. Klíčovými kroky bylo vykoupení pozemků, vypracování projektové dokumentace a získání stavebního povolení. Městská část na přípravě stavby spolupracovala s Brněnskými komunikacemi i Jihomoravským krajem.

Čekání na vytoužený projekt, jehož náklady vystoupaly na více než devět milionů korun, bylo dlouhé, ale mělo to své důvody. „Křižovatka, na které se odbočovací pruh staví, byla kolaudovaná na podzim roku 2017. Dlouhodobá udržitelnost projektu vyžadovala dodržení pětiletého čekacího období,“ vysvětlil Beran.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Odbočovací pruh, Žebětín, Dálnice, Křižovatka, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jawa Svět

Jezdím tudy každý den a určitě nebudu sám, kdo uvítá vysvětlení, proč tady není kruhový objezd. Mnohdy tam, kde místo není, postaví doprostřed křižovatky ,, květináč'' a kruhový objezd je hotov a tady kde je místo ze všech stran to nejde?

Pondělí, 23. října 2023, 05:27Odpovědět

Tomáš Vaverka

Je zajímavé že když se před pár lety křižovatka rekonstruovala za pěkných pár milionů zadavatel nenechal udělat odbočovací pruh rovnou! Mohu se jen domýšlet co za tím stálo??? Upřímně kruhový objezd by byl mnohem lepší a levnější ale to by musel někdo začít přemýšlet a ne jenom hrabat! Průjezdnost v dopravních špičkách je tragická.

Neděle, 22. října 2023, 08:54Odpovědět

Jiri Svoboda

A ty semafory budou provoz řídit pořád stejně blbé jako doteď?? Jejích režim je denně tragický, proč je neovládají kamery podle skutečného provozu??

Sobota, 21. října 2023, 16:20Odpovědět

Vytoužený odbočovací pruh uleví řidičům na okraji Brna. Místní doufají v bezpečnější provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.