Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zaplaťte dva tisíce a získáte na měsíc vlastní parkovací flek, láká magistrát Brňany

S novou nabídkou pro lidi vlastníci automobily se vytasilo Brno. Ve městě, které z velké části obléhají modré parkovací zóny, nabízí magistrát možnost pronájmu vlastního místa. Podmínkou je uzavření smlouvu s úřadem a pravidelná měsíční platba ve výši zhruba dvou tisíc korun.

Brno si od novinky slibuje, že zaujme zejména řidiče, kteří nechtějí spoléhat pouze na rezidentní parkování nebo nemají trvalé bydliště ve městě. V modrém pásmu bývá často plno i přesto, že lidé vlastní oprávnění ke stání v dané oblasti. Město tak dává k dispozici mimo modré pásmo za poplatek několik míst, které je možné si pronajmout. Volné jsou například plochy poblíž centra města i v okrajových částech moravské metropole.

„Nejvíce volných míst máme v městské části Brno-střed, kde jsou k dispozici desítky krytých stání na Zderadově a na Vojtově a k tomu i venkovní stání. Ta nabízíme například i v historickém centru na Beethovenově. Těchto pět míst představuje výjimečnou příležitost zvláště pro nerezidenty, protože ti tu jinak nemají možnost vůbec zaparkovat,“ uvedla v tiskové zprávě náměstkyně brněnské primátorky pro oblast správy majetku Karin Podivinská (ANO).

Ceny úřad stanovil podle lokality. Někteří zaplatí zhruba šestnáct stovek za měsíc, jiné vyjde flek na něco přes dva tisíce korun. „Nabídkové řízení je otevřeno do 31. prosince, další lokality na webu drazby-brno.cz přibydou ještě začátkem září. K pronájmu se připravují místa na Dukelské, Křídlovické a Tržní,“ doplnila za brněnský magistrát Radka Loukotová z tiskového oddělení. 

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Brno, Parkování, Reservé, Magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

VY MAGISTRÁTNÍ VYFETLA! :-((( NAS*RAT A ROZMAZAT!!! 2 tyčky za metr parkování?! :-DDD to si vaňková bude muset brzy VYŠLAPAT SAMA, (DĚV*KA už je)!

Středa, 30. srpna 2023, 21:52Odpovědět

Milan Novaček

zase love

Středa, 30. srpna 2023, 19:19Odpovědět

Zaplaťte dva tisíce a získáte na měsíc vlastní parkovací flek, láká magistrát Brňany  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.