Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Hustopečí se sjeli příznivci rallye. Místní čekají objížďky a uzavírky

Příroda, slunce, vinohrady a auta. Necelá stovka závodníků brázdí od pátku silnice a polní cesty mezi obcemi na Břeclavsku. V Hustopečích odstartoval osmnáctý ročník Agrotec Petronas Rally. Automobilová zábava ale znamená uzavírky po celém okolí šestitisícového města.

Tradiční ralley přilákala do okolí Hustopečí davy diváků. Dvanáct závodních úseků na silnicích a šotolinových cestách projede čtyřiadevadesát startujících závodníků. Ti budou soupeřit v okolí Pálavy a mezi vinohrady, po kterých nese závod svůj název. Trať, po níž budou vozy jezdit i přes noc, měří téměř 148 kilometrů. 

Jedním z favoritů třiadvacetihodinového klání je Jan Kopecký, který získal ze sedmnácti ročníků osmkrát zlato a obhajuje loňské vítězství. „S Honzou Hlouškem a skvělým vozem Škoda Fabia RS Rally2 jsme připraveni bojovat o vítězství, byť je jasné, že naši tradiční soupeři nám znovu nedají ani desetinu sekundy zadarmo,“ sdělil závodník.

Omezení provozu

Pro lidi z okolí ale není rallye pouze diváckou atrakcí. Znamená také noční hluk nebo nepříjemné uzavírky silnic, které komplikují dopravu. Na vlastní kůži pociťuje změny v dopravě například Antonín Palán z Boleradic na Břeclavsku, u nichž je naplánovaná uzavírka od pěti hodin odpoledne do jedné hodiny ranní. „Boleradice jsou obklopené tratěmi a uzavírkami, takže jsem musel přejet k přítelkyni do Hustopečí, abych neměl problém s dopravou do práce,“ vysvětlil Palán.

Podle starostky Hustopečí jsou uzavírky nutné zlo, které k rallye patří. A to přesto, že si kvůli omezením zajedou někteří obyvatelé i desítky kilometrů. „Je to akce, která je tady už osmnáctým rokem a k Hustopečím patří. Hustopeče startují a taky jsou cílovou rovinkou, takže událost určitě pocítí okolní obce, ve kterých jsou uzavírky, a lidé musí okolí objíždět,“ řekla Drbně starostka Hustopečí Hana Potměšilová (nez.).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Hustopeče, rallye, AGROTEC, okres Břeclav, omezení v dopravě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Hustopečí se sjeli příznivci rallye. Místní čekají objížďky a uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.