Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Máme nové šaliny a trolejbusy, protože správně čerpáme dotace, chlubí se v Brně

V porovnání s ostatními městskými dopravci patříme k nejlepším v čerpání evropských dotací, chválí se brněnský dopravní podnik, který za peníze z Bruselu vylepšuje vozový park. Navíc má městská akciovka přislíbené i další miliardy na nákup nových trolejbusů a šalin.

Dopravní podnik nakoupil díky dotacím i peněz magistrátu pět obousměrných nízkopodlažních šalin značky Škoda ForCity Smart 45. „Jeden vůz stojí šedesát milionů korun. Naší ambicí je pořídit jich čtyřicet," řekl generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havráne s tím, že  také, že v v příštích letech plánuje dopravce nakoupit patnáct tramvají.

Městská akciovka, jejímž jediným akcionářem je město, také pořídila mezi lety 2021 a 2023 čtyřicet nízkopodlažních kloubových trolejbusů značky Škoda 27Tr. Vozy poberou až sto dvacet cestujících, kteří se v nich jezdí převážně na linkách 25, 26 a 37.

Od roku 2014 získal DPMB už více jak 2,4 miliardy korun. Na další trolejbusy a šaliny má momentálně z evropských fondů přislíbenou téměř miliardu korun. Chytají se proto nákupy nových dopravních prostředků i projektů. „V nejbližší době budeme podávat žádost o dotaci na výstavbu tramvajové smyčky Pisárky a na modernizaci tramvajové tratě do Modřic. V plánu je také prodloužení tramvajové linky na Kamechy,“ sdělil Havránek.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky DPMB, Vozový park, Brno, Dotace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

POZOR LICHVÁŘI!!!! milada knoflicekahoj všichni, chci doporučit tuto upřímnou spolehlivou úvěrovou společnost, viděl jsem jejich reklamu zde na tomto webu, tak jsem se rozhodl je kontaktovat Potřebuji půjčku na financování svého projektu, takže k mému překvapení jsem požádal o půjčku ve výši 6 000 000 Kč obdrželi převodové půjčky bez prodlení, takže chci říct všem, kteří hledají legitimní společnost pro vaši půjčku, aby je nyní kontaktovali e-mailem: skutovakaterina11@gmail.com
Zdroj:

Čtvrtek, 15. června 2023, 14:19Odpovědět

Diskutér T.

Miloš Havránek, generální ředitel DPMB - Naší ambicí je pořídit jich čtyřicet," řekl generální ředitel Dopravního podniku města Brna (DPMB) Miloš Havráne s tím, že také, že v v příštích letech plánuje dopravce nakoupit patnáct tramvají. NEMÁME TAM SLEČNO NĚKDE CHYBIČKU??

Středa, 14. června 2023, 18:58Odpovědět

Máme nové šaliny a trolejbusy, protože správně čerpáme dotace, chlubí se v Brně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.