Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno chystá nové rozšíření modrých zón. Za parkování zaplatí lidé ve Štýřicích

V brněnských ulicích přibudou další modré parkovací zóny, které jsou součástí systému rezidentního parkování. Město je zavede na okraj městské části Brno střed ve čtvrti Štýřice, kde se od června počítá se zregulováním oblasti okolo ulice Jílova. Letos navíc magistrát chystá i další rozšíření.

Jílova a její přilehlé okolí spadá do oblasti 1–24. Pro řidiče platí pravidla zóny C, kde platí regulace stání v pracovní dny od 17 do 6 hodin. Se zavedením systému se počítá od 5. června. „Jedná se o třetí krok rozšiřování rezidentního parkování v letošním roce. V červnu se do systému zařadí oblast 1-24 Jílová, která leží na samém okraji městské části Brno-střed. Návštěvníci se budou řídit pravidly zóny C,“ řekl radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS).

Město počítá, že Jílova není poslední oblastí, kam modré zóny letos zavede. Od tohoto týdne se podle nových pravidel parkuje okolo Polní ulice. Od června následuje Jílova, po níž silničáři namalují modré pásmo i na dalších osmi místech. Harmonogram schválili radní. 

Systém rezidentního parkování, který má usnadnit místním najít odstavenou plochu v místě bydliště, se člení na tři zóny – A (historické centrum), B (prstenec kolem centra), kde platí celodenní regulace. Nově zapojené lokality, v nichž se počítá se zavedením modrého území pro parkování, spadají do pásma C, ve kterém platí nejmírnější režim. V zóně C je první hodina parkovného zdarma. Poté řidiči hradí za každou hodinu 20 korun, a to pouze v době od 17 do 6 hodin. Přes den tam mohou návštěvníci parkovat zdarma. 

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martin Šeda

Štítky Brno, Parkování, Rezidentní, Regulace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Popelka

Jak mám řešit parkování, když máme nájemní smlouvu v centru Brna, ale trvalé bydliště mám jinde. Za prací dojíždím každý den mimo Brno, ale rezidentní parkování nemůžu mít, jelikož nejsem vlastníkem nemovitosti. Občané Slovenské republiky si zde můžou vyřídit přechodný pobyt a je jedno kolik jich je na bytě, ale každý může mít rezidentní parkování. Proto se chci prosím zeptat, jak mám danou situaci řešit. V případě koupě každodenních lístků, mě parkování bude stát hrubě přes 100K a to si myslím že za rok je dost. :D

Úterý, 9. května 2023, 15:23Odpovědět

Brno chystá nové rozšíření modrých zón. Za parkování zaplatí lidé ve Štýřicích  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.