Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské letiště očekává nápor. Dovolenkáře vyšle na Madeiru i do Albánie

Brněnské letiště odstartovalo letní sezonu. Po loňském zájmu, kdy z odletových ploch cestovalo přes 400 tisíc lidí, se chystá na rekordní nápor. Lidé letos s charterovými lety poprvé odcestují na portugalskou Madeiru, do Černé Hory nebo Albánie.

Až na rekordních 600 tisíc dovolenkářů, kteří zamíří do oblíbených evropských i afrických destinací, se letos připravuje letiště v brněnských Tuřanech. První sezonní charterový let přenesl cestovatele na Fuerteventuru, jeden z Kanárských ostrovů. Letadlo typu Boeing 737 vyslal z letištní plochy Čedok. 

Cestovní kancelář bude z Brna létat do dvaceti destinací. „Zájem o zájezdy z Brna je aktuálně o pětaosmdesát procent vyšší než v loňském roce a očekáváme, že rostoucí poptávka bude pokračovat i v doprodeji posledních míst v rámci last minute,“ informoval ředitel charterových zájezdů Čedoku Miroslav Kubáč.

Černá Hora i Madeira

Kvůli zvýšenému zájmu se cestujícím rozšířilo portfolio charterových zájezdů. Letošní novinkou jsou cesty do Černé Hory, Albánie, řeckého Volosu a na portugalskou Madeiru. Po dlouhé prodlevě se na tuřanské plochy vrátí také přímé lety z Brna do egyptské Taby.

V hlavní sezoně přibydou podle vedení brněnského letiště ještě další turistické lokality. „Letos v létě se tak bude z Brna létat celkem do devětadvaceti destinací,“ řekl vedoucí úseku přepravní provoz brněnského letiště Radek Lang.

V loňském roce mířili turisté z Brna nejčastěji do tradičních dovolenkových destinací, jako jsou Španělsko, Řecko, Bulharsko, Turecko nebo Egypt. Letiště v Tuřanech odbavuje především charterové lety. Pravidelná linka létá z Brna pouze do Londýna a italského Bergama.


 


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čedok

Štítky letiště brno, cestování, cestovní ruch, čedok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské letiště očekává nápor. Dovolenkáře vyšle na Madeiru i do Albánie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.