Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V Brně polepí automaty na jízdenky obrázky a básněmi

Novou, atraktivnější podobu dostanou automaty, u kterých si lidé v Brně pořizují jízdenky pro hromadnou dopravu. Na žlutých přístrojích se objeví kreativní kresby i básně. Dopravní podnik města Brna (DPMB) vybere čtyřicet nejlepších návrhů od lidí.

Zkrášlení se dočkají boční strany jízenkových automatů. Jedno zařízení tak budou zdobit díla dvou autorů. „V první fázi se bude jednat o dvě desítky automatů v centru města. Pokud bude zájem, určitě se nebráníme nové podobě dalších přístrojů po městě,“ řekl k myšlence generální ředitel DPMB Miloš Havránek.

Dopravní podnik vybere čtyřicet nejlepších kreseb, grafik či básní, které digitálně přenese na folie. Ty pak vylepí na vybrané automaty v moravské metropoli. U každého díla najdou zájemci také QR kód s informacemi o autorovi i významu obrázku. 

Se svými návrhy se do projektu mohou přihlásit dospělí fanoušci MHD, děti i skupiny. „Stačí, když na dopravní podnik doručí svůj návrh, a to do 31. května. Papírové výkresy musí mít poměr stran 28 x 75 cm, u počítačové grafiky je potřeba 3307 x 8858 px," informovala mluvčí DPMB Barbora Doležalová.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky dopravní podnik, automaty, jízdenky, dpmb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

A SYMSL TOHO VŠEHO?! :-OOO osobně bych vítal, aby automaty na jízdenky, nebo na lístky pro parkování - měly JEDNOTNOU a VÁRAZNOU barvu, která bude vidět i mezi keři, stromy, ploty apod. (nějaké stupidní básničky a malůvky), sorry jako, to tam rozhodně nepatří.

Neděle, 23. dubna 2023, 21:53Odpovědět

V Brně polepí automaty na jízdenky obrázky a básněmi  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.