Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dvoutýdenní výluka. Nepojedou vlaky mezi Veselím nad Moravou a Starým Městem

Téměř dva týdny nepojedou od pondělí 24. dubna vlaky mezi Veselím nad Moravou, Uherským Hradištěm a Starým Městem na pomezí Hodonínska a Uherskohradišťska. Až do pátku 5. května budou cestující kvůli opravám trati a přejezdu vozit autobusy. Na webu Českých drah cestující najdou výlukový jízdní řád, náhradní autobusy pojedou na několika linkách.

Linka A z Veselí nad Moravou navazuje na přijíždějící osobní a spěšné vlaky od Brna. Linka B vyjíždí dříve než linka A, aby byl zajištěný přestup ve Starém Městě a dalších stanicích. Třetí linka s písmenem K bude odjíždět z Veselí také dříve, aby byl zajištěný přestup v Kunovicích. V opačném směru vyjíždí linka A ze Starého Města naopak s předstihem, aby byl zajištěný přestup ve Veselí, linka B navazuje na přípoje ve Starém Městě a do Veselí dojede proti pravidelnému jízdnímu řádu později. Linka K navazuje na přípoje v Kunovicích a do Veselí přijede také později.

Autobusy nahradí také pražské rychlíky mezi Veselím nad Moravou a Starým Městem. Některé spěšné vlaky pojedou odklonem, v úseku mezi Kunovicemi a Bzencem pojedou přes Staré Město, nikoliv přes Veselí nad Moravou.

Stanoviště autobusů jsou obvykle před nádražní budovou, výjimkou jsou zastávky Milokošť, Ostrožská Nová Ves lázně a Kunovice zastávka. Autobusy místo toho zastaví v obcích na nejbližších autobusových zastávkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, železnice, Jihomoravský, Zlínský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvoutýdenní výluka. Nepojedou vlaky mezi Veselím nad Moravou a Starým Městem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.