Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Silničáři chystají čištění brněnských tunelů. Řidiče čekají uzavírky

Komplikace při cestě Brnem čekají na motoristy. Silničáři z Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) chystají jarní údržbu tunelů, kvůli čemuž dopravní objekty na čas uzavřou. Řidiči úseky objedou po objízdných trasách. Omezení se odehraje zpravidla mimo hlavní špičku.

Celkem o čtyři tunely se v moravské metropole stará státní organizace. Čištění, jež obnáší například údržbu značek, servis větrání, kontrolu operátorských stanovišť či elektrických zařízení, načnou dělníci v pondělí v Pisáreckém tunelu. Následně se vrhnou do Husovického, Královopolského a tubusu Hlinky. Všechny práce se uskuteční v dubnu.

„Práce není možné realizovat bez uzavírky. Abychom co nejméně omezili provoz, ve většině případů půjde o noční uzavírku od 21:00 do 5:00, tedy v době minimálního provozu. V každém tunelu budeme pracovat jen pár dnů,“ sdělila mluvčí ŘSD Lucie Trubelíková.

Výjimku tvoří práce v Královopolském tunelu, kde bude nutná i celodenní uzavírka obou objektů. „Královopolský tunel zatím jako jediný v Brně umožňuje jízdu v obou směrech. Této skutečnosti využijeme ve dnech 19. 4. -21. 4., kdy bude přes den obousměrně v provozu vždy jeden tubus. Ve dnech 21. 4. – 23. 4 budou přes víkend uzavřeny oba tubusy. Další údržbu budeme již provádět v nočních hodinách od 21:00 do 5:00,“ dodala Trubelíková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, ŘSD, Čištění, Tunely

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silničáři chystají čištění brněnských tunelů. Řidiče čekají uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.