Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Brna se valí nová uzavírka. Dělníci rozkopou frekventovanou silnici u výstaviště

Silničáři se pustí v Brně do velkého projektu, který si naplánovali v Bauerově ulici. Dělníci vytěžovanou komunikaci vedoucí okolo areálu výstaviště opraví a rozšíří na čtyři pruhy. Práce, jež vypuknou s úderem března, přinesou komplikace. Řidiči více než rok pojedou lokalitou pouze jedním pruhem v každém směru. 

O opravě Baurovy ulice se mluví v Brně několik let. Nyní má zaměř po všech stránkách zelenou a investor, jímž je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), začne s budováním. Termín zahájení stanovil státní podnik na začátek března, kdy rovněž odstartuje nové dopravní omezení. „Provoz bude veden v režimu 1+1. Předpoklad dokončení prací je v roce 2024,“ informovali ŘSD, které za práce zaplatí více než půl miliardy korun.

Omezení pro motoristy bude o to horší, že dělníci pracují rovněž v ulici Pořičí, kde se uskutečňují práce na protipovodňová opatření. Automobily ulicí projíždí pouze jedním pruhem. Stav potrvá minimálně ještě rok.

Budou čtyři pruhy

Hlavním přínosem chystaná rekonstrukce je, že dojde k rozšíření silnice v obou směrech. Práce se týkají úseku od křižovatky u deváté brány výstaviště po pátou bránu. Silničáři předpokládají, že dílo dokončí po roce. Počítá se s tím, že do úpravy Bauerovy se zapojí rovněž Brno, které se postará o okolní infrastrukturu i kvůli plánované multifunkční hale.

„Nově navrhovaná stavba má napravit stávající nedostatky v dopravním řešení velkého městského okruhu. Mimo jiné vznikne i lávka pro pěší a cyklisty, která přes Velký městský okruh Bauerova propojí parkoviště s koupalištěm Riviera. Druhá lávka vznikne u velodromu. Vyřeší přístup k zastávce městské hromadné dopravy,“ sdělila už dříve Markéta Vaňková (ODS), primátorka Brna.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Šamšulová

Štítky Brno, ŘSD, Výstaviště, Městský okruh

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlastimil Hanák

Nic proti autorovi, ale ta silnice se nemůže rozšířit na 4 pruhy, když už 4 pruhy má ????.

Čtvrtek, 16. února 2023, 20:01Odpovědět

Jan Novák

Libovolný počet pruhů nebude nikdy stačit, protože se okamžitě najdou další řidiči, kteří začnou silnici využívat, a tak se velmi rychle opět i nové pruhy zaplní. Řešením je jen kvalitnější hromadná doprava a odvedení tranzitu mimo město...

Čtvrtek, 16. února 2023, 11:17Odpovědět

Do Brna se valí nová uzavírka. Dělníci rozkopou frekventovanou silnici u výstaviště  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.