Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno nabobtná novými modrými zónami. Za parkování zaplatí lidé i z okraje města

Za parkování v moravské metropoli si lidé připlatí v dalších částech města. Magistrát zavede modré zóny, které z počátku platily pouze v centru Brna a jeho blízkého okolí, například do Židenic nebo Nového Lískovce. Celkem radnice letos zreguluje osm oblastí.

Brněnští radní na posledním jednání rozhodli, že i letos budou mít pracovníci práci s malováním modrých čar. Podle schváleného dokumentu rezidentního parkování, jež má zvýhodnit místní před dojíždějícími, stání automobilu nebude zadarmo v městské části Žabovřesky, Brno-sever, Židenice nebo Nový Lískovec.

„V roce 2024 zavedeme nově oblasti 2-06 Vychodilova v Žabovřeskách, 4-06 Soběšická v městské části Brno--sever, 10-01 Rybnická a 10-02 Oblá v Novém Lískovci a 5-01 Slevačská, 5-02 Rokycanova, 5-03 Koperníkova a 5-04 Strakatého v Židenicích,“ sdělil brněnský radní pro oblast dopravy Petr Kratochvíl (ODS), podle nějž by se oblasti měly přidávat od dubna do začátku listopadu příštího roku.

Nové regule vstoupí v platnost postupně. Jako první se zóny objeví v polovině dubna okolo Červeného kopce. Nově zapojené lokality, v nichž se počítá se zavedením modrého území pro parkování, spadají do pásma C, ve kterém platí nejmírnější režim. V zóně C je první hodina parkovného zdarma. Poté řidiči hradí za každou hodinu 20 korun, a to pouze v době od 17 do 6 hodin. Přes den tam mohou návštěvníci parkovat zdarma

„V zóně C nejsou umístěny parkovací automaty, k zaplacení je tak nutné využít jiné možnosti, například aplikaci Park Simply nebo platbu SMS zprávou či přes online parkovací automat. Oprávnění pro rezidenty a abonenty si lidé mohou začít vyřizovat až jeden měsíc před začátkem platnosti modrých zón,“ dodala Anna Dudková z tiskového střediska brněnského magistrátu.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv Drbna

Štítky Brno, Parkování, Rezidentní, Regulace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nabobtná novými modrými zónami. Za parkování zaplatí lidé i z okraje města  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.