Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cestující v Brně čekají komplikace kvůli rozbitému mostu. Část vlaků pojede z dolního nádraží

Cestující v Brně vyhlíží nové problémy. Železničáři kvůli poškozenému mostu přes řeku Svratku přesunou část spojů z hlavního na dolní nádraží. Omezení se dotkne lidí mířících směrem na Zastávku u Brna či Náměšť nad Oslavou. Jak dlouho výluka potrvá, není jasné.

Komplikace nastaly na železnici kvůli rozbitému mostu přes řeku Svratku. Den před Štědrým dnem objekt s ohledem na jeho mizerný technický stav Správa železnic uzavřela a začala s výstavbou provizorní mostní konstrukce. Náhradní stavba funguje, ale z provozu je vyřazená jedna kolej. Dopravce připravil proto nový výlukový režimu, který nejvíce pocítí lidé jezdící vlakem směrem do Zastávky u Brna a Náměště nad Oslavou. 

S platností od pondělí budou v pracovní dny v době od 0:00 do 20:00 hodin všechny vlaky linky S4 a spěšný vlak linky R54 odkloněny na dolní nádraží. Tyto vlaky neobslouží stanici Brno hlavní nádraží a ani stanici Brno-Horní Heršpice,“ sdělil Květoslav Havlík, mluvčí společnosti Kordis JMK. 

Vlaky jezdí v Brně přes nový provizorní most. Funguje, těší železničáře

Desítky vlaků už přejely po mostním provizoriu přes řeku Svratku v Brně. Začalo fungovat v pátek večer, jeho vybudování bylo nutné kvůli poškození mostu. Vše je bez problémů a jezdí se podle jízdních řádů, řekl mluvčí Správy železnic Jan Nevola.

Se zavedením výluky vyjede od dolního nádraží náhradní autobusová doprava. Stanoviště vozů bude před budovou. Dopravce předpokládá, že omezení potrvá několik měsíců. Zároveň oznámil, že v pondělí se vrátí na hlavní nádraží všechny spoje nejvytíženější regionální vlakové linky S3, kterou využívají lidé mířící do Brna z Tišnova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMB

Štítky Brno, Dolní nádraží, Výluka, Most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující v Brně čekají komplikace kvůli rozbitému mostu. Část vlaků pojede z dolního nádraží  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.