Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Solíme i přes svátky, tvrdí silničáři z Brna, kteří vyslali do ulic přes dvacet aut

Přes 56 tun posypové soli a 25 tisíc litrů solanky použili silničáři z městské firmy Brněnské komunikace, kteří kvůli možné tvorbě náledí ve městě vyslali od rána do terénu všech 21 posypových vozidel, informoval provozní ředitel firmy Jan Klištinec. Od rána byla na velké části města mlha.

Teploty v Brně se podle městské firmy Teplárny Brno pohybovaly od rána nad nulou. Nastala obleva. Brněnské komunikace proto hned po osmé hodině vyslaly do terénu všech 21 posypových vozů. „Zejména v kopcovitých terénech ve výše položených částech města Brna upozorňujeme řidiče na nutnost opatrné jízdy, neboť zde může hrozit namrzání vozovek a tvorba náledí," uvedl Klištinec. Kolem 11:00 výjezd vozidel skončil. Spotřebovala 56 tun posypové soli a 25 tisíc litrů solanky. „Veškeré komunikace v naší správě jsou po chemickém ošetření mokré a holé," uvedl provozní ředitel.

Silnice v celém kraji jsou chemicky ošetřené a sjízdné s opatrností. Na Blanensku bylo od rána mlhavo a viditelnost byla silně omezená. Místy se mlha objevovala také na Brněnsku, Vyškovsku a na Znojemsku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bkom

Štítky Brno, Bkom, Námraza, Posyp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Solíme i přes svátky, tvrdí silničáři z Brna, kteří vyslali do ulic přes dvacet aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.