Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

U brněnského výstaviště rozšíří silničáři dopravní tepnu. Pracovat chtějí na jaře

Brněnskou Bauerovu ulici čeká očekávaná rekonstrukce. Po opravě, kterou plánuje Ředitelství silnici a dálnic (ŘSD) zahájit na jaře, se vozovka dočká rozšíření v obou směrech. Vytěžovaná dopravní tepna I/42 umožní napojení na městský okruh. Jednou také naváže na plánovanou multifunkční halu, která má vyrůst v areálu výstaviště.

O opravě Baurovy ulice se mluví v Brně několik let. Nyní se zaměř přiblížil uskutečnění. Projektu dali zelenou úředníci, které dala razítka ke stavbě. Posun udělalo rovněž ŘSD, jež má vytěžovanou komunikaci ve správě. Vypsalo výběrové řízení, rozbalilo obálky a také vybralo zhotovitele zakázky. „ŘSD obdrželo šest nabídek na realizaci. Nejvýhodnější nabídku podala společnost Imos Brno za 548,577 milionů korun bez DPH. Stavba má vydané pravomocné stavební povolení,“ uvedl generální ředitel Radek Mátl

Hlavním přínosem rekonstrukce je, že dojde k rozšíření silnice v obou směrech. Práce budou od křižovatky u deváté brány výstaviště po pátou bránu. Silničáři zatím neví, kdy s pracemi začnou. Státní podnik ale doufá, že se dělníci nastěhují k vozovce na jaře příštího roku. Záleží ale na dohodě s dodavatelem. Jakmile stavba začne, zabere více než rok času. Počítá se s tím, že do úpravy Bauerovy se zapojí rovněž Brno.  

„Nově navrhovaná stavba má napravit stávající nedostatky v dopravním řešení velkého městského okruhu. Mimo jiné vznikne i lávka pro pěší a cyklisty, která přes Velký městský okruh Bauerova propojí parkoviště s koupalištěm Riviera. Druhá lávka vznikne u velodromu. Vyřeší přístup k zastávce městské hromadné dopravy,“ sdělila už dříve brněnská Markéta Vaňková (ODS).

Řidiči si po startu rekonstrukce patrně užijí nepříjemné omezení. Město má aktuálně totiž zakázku v ulici Pořičí, kde se uskutečňují práce na protipovodňová opatření. Automobily ulicí projíždí pouze v jednom směru. Stav potrvá minimálně ještě rok.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adéla Marková

Štítky Brno, ŘSD, Rekonstrukce, Bauerova, Výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U brněnského výstaviště rozšíří silničáři dopravní tepnu. Pracovat chtějí na jaře  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.