Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ulice adventního Brna brázdí vánoční šalina. Vrací se na starou trasu

Jihomoravskou metropoli letos už tradičně rozzáří tramvaj vyzdobená vánočními dekoracemi. Rozsvícený vůz zájemce sveze na rozdíl od loňského roku na své klasické okružní jízdě po centru města. Páté narozeniny pak na kolejích běžných linek oslaví doplňková PFková šalina.

Brno doufá, že po třech letech koronavirové pandemie prožije advent bez omezení. Zatímco například trhů se stánky si poslední rok lidé příliš neužili, vánoční náladu zachraňovala aspoň svátečně laděná doprava. Retro šalina, kterou dopravci zdobili deset dní, se na okružní jízdy metropolí vrací už tento víkend.

Vánoční tramvaj typu T3 zůstává stejná jako předešlé roky. „Na vůz jsme umístili patnáct světelných dekorací, mezi kterými je například motiv hvězdy, stromečku nebo sněhuláka. Celkově na konstrukci svítí zhruba 2500 žárovek,“ uvedla pro Drbnu mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Doležalová.

Trasu ale vozidlo tentokrát mírně pozměnilo a vrátilo se ke svojí staré podobě před covidem. Šalina vynechá zastávky Nové Sady a Šilingrovo náměstí, přibude naopak Zelný trh.

Na cestu historickým jádrem města se retro vagón vydá každých patnáct minut, a to jak ve všední dny, tak i o víkendu až do 23. prosince. Ve vánoční tramvaji pro cestující platí stejný tarif jako u běžných spojů, žádné speciální jízdenky tudíž nepotřebují.

Dopravní podnik také popáté vypustí PFkovou tramvaj typu Anitra, která brázdí koleje pravidelných linek. „Na rozdíl od retro vlaku dostává Anitra každý rok nový kabát a ani letošek není výjimkou. Jízdní řád lze najít přes aplikaci DPMBinfo podle evidenčního čísla 1812,“ doplnila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DPMB

Štítky Brno, doprava, šalina, Vánoce, DPMB, svátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ulice adventního Brna brázdí vánoční šalina. Vrací se na starou trasu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.