Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno poslalo do ulic kvůli namrzání silnic všechny sypače

Kvůli namrzání vozovek a teplotám pod nulou vyjelo dnes na silnice v Brně všech jednadvacet posypových vozů městské společnosti Brněnské komunikace. Spotřebovaly dvaadevadesát tun posypové soli, informoval provozní ředitel firmy Jan Klištinec. Podle webu Tepláren Brno se teploty ve městě kolem osmé hodiny ranní pohybovaly od -1,7 do 0,7 stupně Celsia.

Posypová vozidla Brněnských komunikací vyjela do terénu s ohledem na namrzání vozovek kolem třetí hodiny ranní. „Výjezd byl ukončen v 6:40, bylo spotřebováno dvaadevadesát tun posypové soli. Veškeré komunikace v naší správě jsou nyní po chemickém ošetření mokré a sjízdné," uvedl Klištinec.

Největší zima je podle tepláren v městské části Kohoutovice, a to -1,7 stupně Celsia. Nejvyšší teplota je v Brně v hodnotě 0,7 stupně Celsia v městské části Líšeň v oblasti Vinohrad. Posypová sůl, kterou vozy používají, se dováží do Česka z Polska a z Německa, přičemž přes Polsko se dovážela i ukrajinská sůl. Ta teď kvůli válce na Ukrajině chybí a silničáři používají dražší alternativy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Bkom

Štítky ČR, silnice, počasí, sjízdnost, Jihomoravský, Brno, stupeň Celsia, chlorid sodný, Teplárny Brno, Brněnské komunikace a.s., Polsko, ruská invaze na Ukrajinu, Německo, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno poslalo do ulic kvůli namrzání silnic všechny sypače  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.