Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravský dopravce odrazuje od papírových jízdenek. Lístky zdražuje

Hlouběji do kapsy sáhnou nově lidé, kteří využívají tištěné předplatní jízdenky. Za lístky na jižní Moravě zaplatí o deset procent více, než byli dosud zvyklí. Podle krajského dopravce Kordis JMK je vedení papírových jízdenek ekonomicky náročné.

Zdražení jízdného, ke kterému dojde od prvního listopadu, schválili krajští radní. Změna se dotkne měsíčních, čtvrtletních i ročních předplatných. Na jižní Moravě momentálně fungují dva systémy. Cestující si mohou pořídit jízdenky elektronické, které mají nahrané na platební kartě, či spoléhat na papírovou formu. „Držet tyto dva systémy vedle sebe je drahé a neefektivní,“ vysvětlil změnu ředitel Kordis JMK Jiří Horský.

Krajský dopravce spravuje vlakové i autobusové linky. Zdražením tištěné formy předplatních jízdenek chce motivovat lidi k přechodu na elektronickou verzi. Postupně plánuje také omezit prodejní síť papírových lístků. „Zdražení se netýká městských hromadných doprav," upozornila mluvčí Krajského úřadu Jihomoravského kraje Alena Knotková.

Za dosavadní cenu si zájemci nakoupí jízdenky už jen přes internet. „Cestujícím doporučujeme se zaregistrovat v našem e-shopu a jízdenky si tam pořídit," stojí na webu Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IDS JMK

Štítky autobusy, vlaky, zdražení, předplatné, Jihomoravský kraj, KORDIS JMK, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský dopravce odrazuje od papírových jízdenek. Lístky zdražuje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.